Antena 3 Actualitate Guvernul nu va reduce CAS-ul pentru angajatori. Ialomiţianu: Nu ne permitem

Guvernul nu va reduce CAS-ul pentru angajatori. Ialomiţianu: Nu ne permitem

10 Aug 2011   •   18:50
Guvernul nu va reduce CAS-ul pentru angajatori. Ialomiţianu: Nu ne permitem
Sursa foto: Foto: Intact Images

Guvernul nu va reduce CAS-ul pentru angajatori. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că Executivul nu-şi poate permite să diminueze cotele de contribuţie socială în actualul context exonomic.

Guvernul a adoptat strategia fiscal-bugetară până în anul 2014, iar documentul nu prevede reducerea CAS-ului.

Ministrul Finanţelor promitea, la mijlocul lunii aprilie, reducerea cotelor de contribuţii sociale cu două puncte procentuale. Gheorghe Ialomiţianu susţinea, în primăvară, că măsura va contribui la reducerea evaziunii pe piaţa muncii.

Nu e însă prima dată când guvernanţii îşi retrag promisiunile făcute. Dacă până acum Executivul anunţa posibile majorări salariale de la 1 ianuarie 2012, acum guvernanţii pun condiţii. Blocarea posturile din sectorul public prin angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi eliberate e doar una dintre condiţiile puse de Guvernul Boc pentru ca bugetarii să poată recupera o parte din banii tăiaţi în 2009.

Cu toate acestea, guvernanţii consideră că măsurile convenite până în prezent cu FMI şi CE sunt suficiente în contextul problemelor de pe pieţele internaţionale şi trebuie doar continuate.×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close