Antena 3 CNN Actualitate Hibridul Limagrain de floarea-soarelui, potențial de producție ridicat

Hibridul Limagrain de floarea-soarelui, potențial de producție ridicat

În cazul atacului de dăunători sau buruieni, tot genetica poate face pași importanți pentru maximizarea profitului în fermă. Poate și prin utilizarea unor tehnologii mai suple. La floarea-soarelui, hibrizii care devin rezistenți la lupoaie și la alte boli care concură cu aceasta sunt preferați de fermieri.

Hibridul Limagrain de floarea-soarelui, potențial de producție ridicat
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2020   •   11:42

Un hibrid bogat în ulei, cum este cel de la Limagrain, LG 50.479 SX, are o rigurozitate excelentă, dar și când vine vorba despre randament, acesta este unul care se situează pe un loc fruntaș.

Vorbim așadar de un hibrid testat în condițiile de la noi, iar acest lucru este foarte important, mai ales în perspectiva unor ani plini de încercări, cum a fost 2020.

"Când zic progres genetic mă gândesc să aibă o tulpină foarte bine dezvoltată încât să fie rezistentă la frângere și cădere. Trebuie să fie foarte bine ancorat în sol, care să îmi asigure mie o nutriție foarte bună pentru a dezvolta o plantă așa cum ne dorim", a declarat un agricultor.

Caracteristicile aparțin unui nou hibrid LG care se află în anul doi de testare în rețeaua ISTIS în vederea omologării, dar și în reațaua asociației producătorilor de porumb din România, până s-a clasat în top 3 în câteva locații din sudul țării.

"Anul trecut l-am avut în experimentare atât în moduri demonstrative, cât și în sistem de micro și macro parcele. Cele mai bune rezultate le-a dat în zona de nord a Moldovei, cu producții de peste 4.300 de kilograme la hectare în zona Botoșani, dar și pe vestul țării, în apropiere de Oradea, cu producții de 4.100 de kilograme la hectare.

În zona Olteniei, producții de 3.800 - 3.900 de kilograme la hectare. Are un conținut foarte bun de ulei, este printre hibrizii cu cel mai ridicat conținut de ulei de pe piață 48-50% conținut de ulei, vorbim de ulei linoleic, deci ulei clasic tradițional", a explicat expertul Limagrain.

Un atu al hibridului este și tradiționala pălărie a florii-soarelui, aplecată spre pământ.

×
Subiecte în articol: Limagrain
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close