Antena 3 Actualitate Hunedoara. Şapte copii şi mamele lor, izolaţi din cauza unei viituri pe râul Strei (VIDEO)

Hunedoara. Şapte copii şi mamele lor, izolaţi din cauza unei viituri pe râul Strei (VIDEO)

11 Iul 2010   •   22:48
Hunedoara. Şapte copii şi mamele lor, izolaţi din cauza unei viituri pe râul Strei (VIDEO)

Aventură de neuitat pentru şapte copii şi mamele lor. Cu toţii au venit să se răcorească pe malul râului Strei, lângă Deva. S-au trezit însă înconjuraţi de ape, după ce un baraj din amonte a fost golit, iar pe râu a venit o viitură puternică. Copiii au rămas izolaţi pe o insulă din mijlocul râului, până la sosirea pompierilor.

În mod normal, nivelul râului în zonă nu depaseste mai mult de jumatate de metru. Golirea barajului din amonte a umflat însă nivelul apei.

Nici pompierii de la ISU n-au avut mai mult succes. Au încercat de câteva ori să înoate către insulă, dar tentativele au eşuat din cauza curenţilor. 

După două ore petrecute în mijlocul apei, copiii şi femeile au ajuns într-un final la mal.

Pompieri spun că pe Strei există pericolul de viitură pentru că nimeni nu ştie când se ridică stăvilarele barajului, iar viitura porneşte la vale. De-abia i-au salvat pe cei nouă că au şi primit un nou apel de urgenţă - alţi doi tineri au rămas prizonierii apelor pe o altă insulă de pe râul Strei.Foto: Observator

Observator

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close