Antena 3 CNN Actualitate Ialomiţianu: Peste 6.000 de angajaţi din Finanţe ar trebui să plece

Ialomiţianu: Peste 6.000 de angajaţi din Finanţe ar trebui să plece

Ialomiţianu: Peste 6.000 de angajaţi din Finanţe ar trebui să plece
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Dec 2010   •   16:39

Din cei 32.000 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe, 6.400 ar trebui disponibilizaţi. Este declaraţia ministrului Gheorghe Ialomiţianu, care spune că în 2011 instituţia pe care o conduce va trebui să facă restructurări pentru a elimina birocraţia.

Gheorghe Ialomiţianu susţine că în Ministerul Finanţelor sunt prea mulţi angajaţi şi vorbeşte despre un nou val de restructurări.

"Ministerul de Finanţe trebuie restructurat. Într-adevăr, trebuie să şi reducem personalul, pentru că sunt foarte mulţi oameni care lucrează în Finanţe şi trebuie să reducem birocraţia. Sunt peste 32.000 de persoane în structurile Ministerului de Finanţe, ANAF şi unităţile subordinate, iar cel puţin 20% ar trebui să plece. Pentru că trebuie să reducem birocraţia", a spus Ialomiţianu, miercuri, la B1TV.

Ministrul de Finanţe pare să uite că în urmă cu câteva săptămâni, premierul Emil Boc declara că în anul 2011 nu se vor mai face disponibilizări.

O altă prioritate a lui Ialomiţianu este şi reducerea birocraţiei. Cât despre taxe şi impozite, ministrul spune că acestea nu ar mai trebui să crească în perioada următoare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close