Antena 3 CNN Actualitate ICCJ judecă joi cererea de arestare preventivă a lui Mihail Boldea

ICCJ judecă joi cererea de arestare preventivă a lui Mihail Boldea

ICCJ judecă joi cererea de arestare preventivă a lui Mihail Boldea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Mar 2012   •   23:47

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, joi, cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, informează Agerpres.

Miercuri seară, procurorii DIICOT au cerut ICCJ emiterea unui mandat de arestare în lipsă pentru Mihail Boldea.

"În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale", afirmă reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă.

Deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară pe 17 martie, pe frontieră terestră, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

Procurorii spun că Boldea reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică şi se sustrage urmării penale.

Dacă magistraţii vor emite mandat de arestare în lipsă, Mihail Boldea va fi dat în urmărire generală şi internaţională.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals într-o afacere cu imobile şi terenuri. Parlamentarul, fost membru PDL, făcea parte dintr-un grup de infracţional organizat, compus din 22 de persoane, grup destructurat de procurorii DIICOT. Din grupare mai făceau parte un avocat şi un fost membru al Curţii de Arbitraj Galaţi.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close