Antena 3 CNN Actualitate ISU cere bani de la pompierii care au controlat Club Colectiv

ISU cere bani de la pompierii care au controlat Club Colectiv

ISU cere bani de la pompierii care au controlat Club Colectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Dec 2015   •   14:56

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se constituie parte civilă în procesul celor doi angajaţi ai săi care au fost în control la clubul Colectiv. Astfel, Radu Antonina şi Matei Petrică ar trebui să achite, dacă ISU câştigă procesul, aproape 30.000 de lei, bani care reprezintă costul intervenţiei la Club Colectiv.

Informația apare în rechizitoriul prin care cei doi au fost trimiși în judecată la Tribunalul Militar.

Cei doi inspectori de la ISU, cu gradul de căpitan, au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.



×
Subiecte în articol: Club Colectiv IGSU ISU tragedie colectiv
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close