Antena 3 CNN Actualitate Ilfov. Poliţiştii au găsit mii de articole contrafăcute în cadrul unei acţiuni de combatere a evaziunii fiscale

Ilfov. Poliţiştii au găsit mii de articole contrafăcute în cadrul unei acţiuni de combatere a evaziunii fiscale

Ilfov. Poliţiştii au găsit mii de articole contrafăcute în cadrul unei acţiuni de combatere a evaziunii fiscale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Sep 2012   •   20:44

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Ilfov au verificat, sâmbătă dimineaţă, 20 de unităţi economice, administrate de către cetăţeni chinezi şi egipteni, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale şi a comercializării de produse contrafăcute, informează Poliţia Română.
   
În urma verificărilor, poliţiştii au găsit 1200 de articole de îmbrăcăminte şi peste 10.000 de articole de papetărie şi rechizite ce poartă însemnele unor mărci consacrate şi protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute.
   
Pe numele a şapte reprezentanţi legali ai societăţilor controlate s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrafacere de marcă. De asemenea, poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 204.500 lei, pentru nerespectarea disciplinei financiar-contabile. Totodată, a fost confiscată suma de 4.585 lei, întrucât nu a putut fi justificată.
   
Articolele susceptibile a fi contrafăcute au fost ridicate în vederea expertizării.
   
Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, precizează Poliţia Română.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close