Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu camera ascunsă! Focar de gripă aviară, comerţul cu pui continuă

Imagini cu camera ascunsă! Focar de gripă aviară, comerţul cu pui continuă

O filmare cu camera ascunsă făcută de jurnaliștii Antena 3 scoate la iveală cum nu se respectă ordinul dat de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Comercializarea păsărilor este interzisă din cauza gripei aviare, dar în târgurile din ţară, se vând fără probleme, găini, raţe şi porumbei, chiar sub ochii autorităţilor. Ordinul este ignorat atât de poliţişti, cât şi de inspectorii sanitar-veterinari. Asta în timp ce în focarul descoperit în judeţul Mureş a început sacrificarea 180.000 de păsări.

Imagini cu camera ascunsă! Focar de gripă aviară, comerţul cu pui continuă
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2021   •   12:42

În târgul de duminică din Călugăreni, judeţul Giurgiu, puii de găină se vând imediat. Un client mulţumit mută păsările dintr-o cutie în alta pentru a îi transporta în portbagajul maşinii. În mulţime şi-a găsit loc şi o femeie care vinde boboci de raţă. 

Nimeni nu respectă ordinul dat de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă prin care se suspendă comerţul ambulant cu păsări, din cauza gripei aviare. Poliţiştii sosiţi în control se plimbă printre oameni pentru a verifica dacă poartă masca de protecţie.

La o tarabă unde se vând porumbei şi miere de albine, doi inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare, îi cer actele comerciantului. 

În timpul controlului, un bărbat tocmai cumpără o ladă plină cu pui vii, chiar sub ochii inspectorilor, care trec cu vederea tranzacţia, deşi ştiu de problema gripei aviare.

Păsările se vând fără nicio restricție și în gospodăriile din apropiere. O femeie își prezintă marfa la stradă: 10 puicuțe înghesuite într-o cușcă își așteaptă stăpânii.

În teorie, comerțul cu păsări vii a fost suspendat în toată țara pentru 30 de zile, după ce un focar uriaș de gripă aviară, a izbucnit la o fermă din Ungheni, județul Mureș. Aici, 180.000 de păsări vor fi eutanasiate și arse. În realitate, comerțul ambulant cu păsări continuă, iar pericolul izbucnirii și a altor focare de gripă aviară este uriaș în toată țara.

×
Subiecte în articol: reportaj camera ascunsa focar gripa aviara
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close