Antena 3 CNN Actualitate Echipa Antena 3 CNN, imagini exclusive din oraşele dărâmate de valul seismic: "Se mai întâmplă și miracole"

Echipa Antena 3 CNN, imagini exclusive din oraşele dărâmate de valul seismic: "Se mai întâmplă și miracole"

Autoritățile turce estimează 10.000 de morți, în urma cutremurului. Cristi Popovici, reporterul Antena 3 CNN, este în Adana și transmite imagini dramatice de la locul unde s-a întâmplat tragedia.

Echipa Antena 3 CNN, imagini exclusive din oraşele dărâmate de valul seismic: "Se mai întâmplă și miracole"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    Ioana Mircea    |    08 Feb 2023   •   09:59

Cele 72 de ore critice pentru găsirea supraviețuitorilor cutremurelor din Turcia aproape s-au scurs. Echipele de salvare mai au la dispoziție mai puțin de 24 de ore înainte ca șansele de a găsi oameni în viață să devină foarte mici.

Eforturile au fost însă îngreunate de vremea rece și de ninsorile care s-au abătut asupra Turciei până acum. Astăzi, din fericire sunt 9 grade Celsius afară. Aproape 8.000 de oameni au fost găsiți fără suflare atât în Turcia, cât și în Siria, însă cu fiecare oră care trece, din păcate, bilanțul victimelor devine tot mai mare.

Astăzi autoritățile turce estimează că ar putea ajunge la 10.000 de morți, deoarece în continuare sunt foarte mulți oameni blocați sub dărâmături.

Citește și: O fetiţă și-a protejat fratele cu propriul trup, timp de 17 ore, după ce clădirea în care se aflau s-a prăbuşit la cutremur, în Siria

Salvatorii au lucrat întreaga noapte. Sunt pompieri și specialiști în construcții care participă ca voluntari. Li s-a cerut ajutorul în aceste operațiuni în întreaga țară, nu doar aici, în Adana.

Până nu sunt căutate și salvate toate victimele, toți acești oameni nu vor avea pic de liniște. Se mai întâmplă și miracole. În Gaziantep, spre exemplu, două femei au fost scoase după 30 de ore petrecute sub dărâmături.

Raed Arafat a decis să mai trimită încă un echipaj de salvare în Turcia. Ajutorul internațional ajută foarte mult, deoarece sunt oameni nepregătiți și fiecare mână contează pentru găsirea eventualilor supraviețuitori.

Cel mai cel mai de folos la aceste căutări sunt câinii de urmă pe care îi trimiți înainte și imediat pot mirosi, pot găsi eventuali supraviețuitori, eventuale victime.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close