Antena 3 CNN Actualitate Imagini rare suprinse pe litoralul românesc. Această creatură este întâlnită, de obicei, în Oceanul Atlantic - VIDEO

Imagini rare suprinse pe litoralul românesc. Această creatură este întâlnită, de obicei, în Oceanul Atlantic - VIDEO

Imagini rare suprinse pe litoralul românesc. Această creatură este întâlnită, de obicei, în Oceanul Atlantic - VIDEO
26 Aug 2017   •   17:51

Imagini rare suprinse pe litoralul românesc. Această creatură trăiește în Oceanul Atlantic, Insulele Canare, Madeira sau Azore.

Un căluț de mare a fost filmat pe litoralul românesc, mai exact la Eforie, potrivit Eforie Online.

Căluțul de mare (Hippocampus guttulatus) este un pește marin de 8-18 cm din familia Syngnathidae, potrivit Wikipedia.org.

Este răspândit în lungul coastelor europene ale Oceanului Atlantic de la Insulele Britanice și Țările de Jos până în Maroc, Insulele Canare, Madeira și Azore, și în apropierea coastelor din Marea Mediterană și Marea Neagră, inclusiv pe litoralul românesc.

Culoarea corpului este cafeniu-roșcat sau brun-negricios, abdomenul cenușiu sau albicios.

Corpul este răsucit în regiunea dinainte a capului și în regiunea cozii și comprimat lateral, cu coada îngustă și prehensilă, cu care se prinde de plantele acvatice. Întreg corpul este acoperit cu plăci osoase. Înotătoarea codală lipsește. Înotătoarea dorsala are marginea rotunjită. Capul prevăzut cu tubercule este fixat pe trunchi în unghi drept, având o creastă la ceafă și un bot tubular. Capul și botul tubular seamănă cu capul unui cal, fenomen unic în clasa peștilor.

Trăiește în apropierea coastelor, la adâncimi mici, printre tufele de alge sau de iarbă de mare (Zostera, Posidonia), ținându-se încârligat cu coada de acestea și cu restul corpului drept, vertical. Înoată în poziție verticală.

Se hrănește cu alge și mici crustacei.

×
Subiecte în articol: eforie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close