În perioada postului nu sunt doar dezlegări la peşte, ci şi la ... prăjituri. Desigur, vorbim de bunătăţi fără ou, lapte şi unt. În magazinele de profil, bucătarii au găsit o mulţime de reţete. Vânzările au rămas la fel de mari ca în perioadele de dulce, iar pofticioşii sunt extrem de mulţumiţi.
Într-o astfel de băcănie, cu rafturile pline de prăjituri delicioase, perioada postului nu a însemnat nicidecum vânzări mai mici. O dată, pentru că bunătăţile sunt pregătite chiar în faţa ta, iar în al doilea rând, pentru că bucătarul a ştiut să îşi ţină pofticioşii aproape ba cu ciocolată artizanală din care lipseau ouăle, laptele sau untul, ba cu prăjituri şi plăcinte făcute după aceleaşi reguli- să fie dulci, dar şi de post.
Astăzi, a fost rândul negresei cu gem şi nucă să impresioneze.