Antena 3 CNN Actualitate ÎN PREMIERĂ. Întunecata şi periculoasa lume a traficanţilor români de droguri

ÎN PREMIERĂ. Întunecata şi periculoasa lume a traficanţilor români de droguri

ÎN PREMIERĂ. Întunecata şi periculoasa lume a traficanţilor români de droguri
de M.T.    |    22 Sep 2013   •   23:28

Lumea e împânzită de traficanţi de droguri, racolaţi din România. Puţini ştiu asta.

Români care lucrează cu marile carteluri sud-americane sunt cu sutele şi sunt tot mai mulţi. Oameni săraci sau naivi sau cu spirit de aventură, care, pentru câteva mii de euro, acceptă să plece în Columbia, Venezuela, Peru, Brazilia, să se îndoape, la propriu, cu capsule cu cocaină, pe care trebuie să le ducă în ţări din Asia sau din Europa.

Echipa emisiunii "În premieră” a reuşit să intre în această lume întunecată şi periculoasă a traficanţilor români de droguri şi a obţinut mărturii în exclusivitate despre cum decurg operaţiunile, de la racolare, până la predarea încărcăturii.

Sunt declaraţii cutremurătoare ale unor oameni care şi-au văzut prietenii executaţi în China, după ce au fost prinşi cu stomacul plin de cocaină. Sau poveşti sângeroase din iadul închisorilor sud-americane, în care se află zeci de români, arestaţi pentru trafic de droguri şi nevoiţi să plătească săptămânal taxe pentru a-şi asigura supravieţuirea.

Un cărăuş de droguri român a relatat pentru "În Premieră" cum a acceptat pentru 5000 de euro să transporte cocaină.

Ciprian muncea ilegal în Germania când a fost sedus de oferta unui important traficant din Venezuela.

Tot ce trebuia să facă era să ia avionul spre America de Sud ca să ia marfa şi să revină în Europa pentru a preda încărcatura.

Botezul de traficant şi l-a făcut cu un transport spre Spania. Avea cinci kilograme de cocaină, într-un rucsac cu pereţi dubli.

"Totul era foarte bine pus la punct. Chiar şi la vamă aveau oameni plătiţi de ei", a mărturisit acesta.

Un vameş l-a identificat în clipa în care a ajuns pe aeroportul din Caracas, i-a luat bagajul înainte de a trece de porţile de securitate şi i l-a înapoiat la uşa avionului.

"Când am ajuns, m-am întâlnit cu domnul respectiv, m-a felicitat, mi-a dat banii şi am plecat".

Banii s-au dus repede, iar în curând Ciprian a început să facă regulat transporturi cu cocaină din Spania spre Venezuela şi înapoi.

"La început nu îţi dai seama, dar apoi e un risc mare. Îţi pune în bagaj 300 de grame de cocaină, te arestează pe tine şi atunci trece altul, cu 10 kilograme", a povestit Ciprian.

Majoritatea cărăuşilor români au fost racolaţi din Prahova. Femei şi bărbaţi care pentru 4.000 de euro acceptau să-şi rişte viaţa transportând droguri cu una dintre cele periculoase metode cunoscute pe piaţă: ingurgitarea.

Cărăuşilor care ingurgitează droguri li se spune "bidoane". Pentru asta trebuie să ai nervi tari şi stomacul puternic, să te antrenezi mult înainte şi să respecţi câteva reguli: să nu mănânci şi să nu bei orice, şi mai ales să NU te duci la toaletă până la destinaţie chiar dacă zborul durează 10-15 ore.

Ana şi logodnicul ei s-au încumetat totuşi să fie astfel de bidoane. Au fost racolaţi în Spania şi trimişi în Venezuela, să aducă un transport de droguri ambalate în 111 prezervative. Ea a înghiţit 68 dintre ele, în total 3 kilograme şi jumătate de cocaină, dar a comis o greşeală fatală.

Nu a respectat regulile, un pliculeţ a cedat şi moartea a intervenit rapid.

Ana a murit acum 3 luni, pe aeroportul din Barcelona. Avea 25 de ani.

Românii care lucrează cu marile carteluri sud-americane sunt tot mai mulţi. În mai toate puşcăriile lumii poţi găsi români, pentru că numărul cărăuşilor de droguri racolaţi de la noi a explodat după 2009.

O statistică recentă ne clasează pe locul trei în topul ţărilor care au deţinuţi în închisorile din Venezuela.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close