Antena 3 CNN Actualitate Încasări-record pentru muzee. Instituţiile au câştigat în 3 zile cât în 30 de zile

Încasări-record pentru muzee. Instituţiile au câştigat în 3 zile cât în 30 de zile

Încasări-record pentru muzee. Instituţiile au câştigat în 3 zile cât în 30 de zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    04 Apr 2012   •   20:40

"Săptămâna altfel" a elevilor a transformat muzeele în adevărate furnicare. Zeci de mii de copii au trecut prin sălile Muzeului Antipa, au vizitat casele ţărăneşti din Muzeul Satului sau au păşit pe holurile încărcate de istorie ale Muzeului Peleş.

Astfel, în trei zile, încasările instituţiilor au fost cât pentru aproape o lună.

Aproape 20.000 de copii au vizitat casele ţărăneşti de la Muzeul Satului, ceea ce înseamnă un număr-recod de vizitatori. Într-o zi obişnuită, aproape 2.000 de oameni văd muzeul. Marţi, însă, au fost 8.000 de copii, iar astăzi, până la prânz, alţi peste 3.500.

Iar încasările au crescut direct proporţional cu veselia copiilor. De la începutul săptămânii, încasările au ajuns la 200 de milioane de lei vechi, spun reprezentanţii muzeului.

La Muzeul Antipa, rezervările pentru "săptămâna altfel" au fost făcute cu luni în urmă. Cei care nu s-au programat au fost obligaţi să aştepte ca să poată vedea exponatele.

În patru zile, aproape 12.000 de copiii au fotografiat dinozaurii şi insectarele, iar încasările au depăşit 25.000 de lei.

Şi Castelul Peleş a fost plin. Peste 2.000 de vizitatori, majoritatea copii şi adolescenţi, i-au trecut pragul doar astăzi, chiar dacă biletele sunt destul de scumpe. O vizită a castelului costă între 20 şi 70 de lei, iar un tur al Pelişorului, 30 de lei.

Acesta este primul an în care a fost organizată "săptămâna altfel". Ministerul Educaţiei a anunţat că cele mai interesante zece activităţi desfăşurate în cadrul programului, la nivel naţional, vor fi recompensate financiar.








×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close