Antena 3 CNN Actualitate Zeci de pacienți au fost evacuați la Spitalul din Călinești, din cauza fumului gros

Zeci de pacienți au fost evacuați la Spitalul din Călinești, din cauza fumului gros

32 de pacienți de la spitalul de boli cronice din Călinești au fost evacuați după ce un fum dens a cuprins ultimul etaj al clădirii. Cinci echipaje ISU se află, în acest moment, la fața locului.

Zeci de pacienți au fost evacuați la Spitalul din Călinești, din cauza fumului gros
Sursa foto: hepta
de Mariana Zaharia    |    04 Iun 2021   •   07:35

Este vorba despre 32 de pacienți, între care 4 netransportabili, care au fost scoși pe brațe de către personalul medical. Chiar medicul de gardă a fost cel care a făcut evacuările, ajutat de asistenții și infirmierii care erau de serviciu în momentul izbucnirii incendiului. 

Apelul a fost efectuat la 112 la ora 06:00. Din primele informații, se pare că personalul a fost alertat de unul dintre asistenți după ce s-a declanșat alarma de fum. 

La ora difuzării acestei știri, pacienții au intrat din nou în saloane și se află în stare bună. 

Totul ar fi pornit de la un aparat de aer condiționat la care s-a produs, cel mai probabil, un scurt circuit. 

După primirea apelului 112, la fața locului au ajuns 16 autospeciale, între care pompieri, ambulanțe și echipaje.

”Acum, forțele ISU au rămas pentru detectarea altor cauze care sunt la fața locului, nu au fost probleme, sursa fumului se pare că ar fi un aparat de aer condiționat la care incendiul nu s-a manifestat cu flacără, ci s-au topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea forțelor de intervenție, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt victime!”, a declarat Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș.

”Conform unei informări a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență al Ministerului Sănătății, a fost declanșată o alarma de incendiu (degajare fum la o instalație de aer condiționat) la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Au fost evacuați 32 de pacienți. 

Nu sunt victime, toți pacienții au revenit în saloane, echipajele medicale de urgență s-au retras”, se arată într-o informare venită de la Ministerul Sănătății. 

×
Subiecte în articol: Călinești incendiu
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close