Antena 3 CNN Actualitate Incendiu violent într-un imobil din Botoșani. Peste 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu violent într-un imobil din Botoșani. Peste 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu violent într-un imobil din Botoșani. Peste 20 de persoane au fost evacuate
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Iun 2016   •   12:59

Peste 20 de persoane, printre care şi un copil, dar şi un bătrân cu probleme locomotorii, au fost evacuate, joi dimineaţă, dintr-un bloc de garsoniere de pe raza comunei Truşeşti din judeţul Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, incendiul a izbucnit în luminatorul imobilului, iar fumul puternic s-a extins atât în holurile imobilului, cât şi în spaţiile de locuit. 

"La sosirea gărzii de intervenţie ardeau bunurile din magazie, existând pericolul de extindere a flăcărilor la şase garsoniere şi o magazie. Un fum dens era atât pe casa scării, cât şi în toate garsonierele de la etajele 2 şi 3. Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea a 21 de persoane. Evacuarea s-a făcut atât prin exteriorul clădirii, cu ajutorul scărilor din dotare, cât şi pe casa scării, locatarii fiind protejaţi cu măştile de protecţie ale salvatorilor", a afirmat Lupu. 

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de la Garda de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentul de Pompieri Botoşani, dar şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

Pentru stingerea incendiului au intervenit 18 pompieri militari şi voluntari, timp de două ore. 

Conform pompierilor, cauza probabilă a incendiului este un bec incandescent lăsat sub tensiune amplasat necorespunzător lângă materiale combustibile.

×
Subiecte în articol: incendiu ISU
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close