Antena 3 CNN Actualitate Incendiul din Bucureşti, motiv de scandal între Theodor Paleologu şi Neculai Onţanu (VIDEO)

Incendiul din Bucureşti, motiv de scandal între Theodor Paleologu şi Neculai Onţanu (VIDEO)

Incendiul din Bucureşti, motiv de scandal între Theodor Paleologu şi Neculai Onţanu (VIDEO)
Sursa foto: Teodor Paleologu Neculai Ontanu
27 Iun 2009   •   11:02

Incendiul izbucnit la o clădire de birouri din centrul Capitalei a iscat un scandal între ministrul Culturii, Theodor Paleologu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Cei doi au avut un schimb dur de replici în legătură cu avizele date pentru ridicarea construcţiei respective care, spune ministrul Culturii, ar dauna lăcaşului de cult aflat în vecinătate.

Ministrul Culturii a declarat că asemenea blocuri construite lânga o clădirile de patrimoniu reprezinta "un pericol public" şi i-a acuzat de corupţie pe cei care au dat avizele de construcţie. ?De la început acest bloc a creat probleme. Întâi se surpa Biserica Armeneească, apoi, a luat foc, după cum vedeţi. Este un pericol pentru zonă. Nu trebuia să se construiască într-o zonă protejată şi regret că s-au dat atâtea avize, avize peste avize, pentru blocuri care nu au ce căuta în cartierul nostru. Sper să înţeleagă cei care sunt aici că nu se mai poate aşa ceva?, a spus revoltat ministrul Paleologu.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a simţit vizat de afirmaţiile ministrului. ?Aveţi dreptate. Dumneavoastră depăşiţi la ora asta campania electorală, iar această clădire cu siguranţă că are un aviz de la Ministerul Culturii?, a replicat el.

Discuţia dintre cei doi a fost întreruptă de intervenţia promptă a premierului Emil Boc. ?În seara aceasta avem alte treburi. De mâine discutăm şi celelalte lucruri. Hai să vedem că lucrurile sunt sub control, le rezolvăm şi de mâine ele luăm pe celelalte?

De altfel, clădirea cuprinsă de incendiu a generat controverse încă din timpul construcţiei. Pereţii bisericii Armeneşti au fost afectaţi destul de grav de săpăturile care se făceau la fundaţia clădirii.



Antena 3

×
Subiecte în articol: neculai ontanu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close