Antena 3 CNN Actualitate Închisoare pe viaţă pentru un drogat din Iaşi care şi-a omorât vecinii şi i-a jefuit timp de două săptămâni. A fumat un joint lângă cadavre

Închisoare pe viaţă pentru un drogat din Iaşi care şi-a omorât vecinii şi i-a jefuit timp de două săptămâni. A fumat un joint lângă cadavre

Un tânăr de 22 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a omorât cu sânge rece doi vecini, mamă şi fiu, şi le-a furat, timp de două săptămâni, banii şi bunurile din casă. Criminalul a vândut obiectele pentru a face rost de bani pentru droguri.

Închisoare pe viaţă pentru un drogat din Iaşi care şi-a omorât vecinii şi i-a jefuit timp de două săptămâni. A fumat un joint lângă cadavre
de Claudia Popovici    |    10 Noi 2020   •   19:15

Ies la iveală detalii cutremurătoare din dosarul crimei din Iaşi, care a avut loc în luna aprilie a anului trecut.

Un tânăr de 22 de ani şi-a omorât vecinii, mamă şi fiu, pentru a le lua banii şi bunurile de valoare din casă, pe care mai apoi le-a vândut pentru a-şi cumpăra droguri.

Criminalul a revenit în casa victimelor în fiecare zi, timp de două săptămâni, pentru a goli apartamentul de obiecte. Toţi banii obţinuţi din vânzarea bunurilor erau folosiţi pentru a-şi cumpăra etnobotanice.

Tribunalul Iaşi l-a condamnat pe suspect la închisoare pe viaţă, în urmă cu mai multe săptămâni, iar acum a venit şi motivarea magistraţilor, iar detaliile crimelor şi ceea ce s-a întâmplat după aceea sunt de măsură să vă afecteze emoţional.

Cum au avut loc crimele

Astfel, din document aflăm că Răzvan Butuc, criminalul, a mers la uşa apartamentului familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe vecinul său să-i împrumute un telefon, ca să-şi sune o cunoştinţă.

„Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns“, spun judecătorii în motivarea sentinţei.

Tânărul a profitat de faptul că victima nu se putea apăra, a luat un cuţit din bucătărie şi l-a înjunghiat pe bărbat în piept, de două ori. Mama victimei a început să ţipe, dar a fost pusă la pământ cu o lovitură de palmă. Apoi, suspectul a fugit, doar pentru a se întoarce după o oră.

Văzând că femeia este vie şi nu a anunţat poliţia, tânărul a strâns-o de gât până a omorât-o. Apoi, criminalul a început să cotrobăie prin casă după bani şi bunuri pe care le putea vinde cu uşurinţă.

Criminalul şi-a rulat un joint lângă cadavre

Individul s-a întors în casa groazei în fiecare zi, timp de două săptămâni, şi a tot furat obiecte din interior.

Într-una din dăţi, Răzvan Butuc a stat lângă cadavre şi şi-a rulat un joint, confecţionat şi cu substanţe etnobotanice, pe care l-a fumat lângă victimele care începeau să se descompună.

În cele din urmă, vecinii au sunat la 112, din cauza mirosului greu care venea dinspre apartamentul respectiv. 

Criminalul a fost descoperit cu uşurinţă, întrucât nu şi-a acoperit nicio urmă. El le-a spus procurorilor că: „Pe scara blocului nu se simţea decât vag miros de cadavru, în casă se simţea puţin mai pregnant mirosul, însă eu am lăsat pentru a se aerisi uşa de la balcon întredeschisă precum şi geamul din balconul care dădea afară“, a declarat Butuc.

Decizia Instanţei din Iaşi nu este definitivă

×
Subiecte în articol: Iași etnobotanice joint
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close