Antena 3 CNN Actualitate Income Magazine: Ministrul Turismului, Eduard Hellvig, explică situaţia de la minister

Income Magazine: Ministrul Turismului, Eduard Hellvig, explică situaţia de la minister

Income Magazine: Ministrul Turismului, Eduard Hellvig, explică situaţia de la minister
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Oct 2012   •   16:39

Peste 600 de kilometri de autostradă, gări, căi ferate, spitale, şcoli, pe scurt: şase ani de creştere economică pe timp de criză.  Aproape 100 de miliarde de euro băgaţi in proiecte cofinanţate din fonduri europene.

Un grad de absorbţie de 75% şi un grad de contractare de 98%. Nu visăm, doar că nu vorbim despre România ci de Polonia.

Tot aşa cum iarna nu-i ca vara, nici România nu e ca Polonia. E chiar la polul opus. Suntem efectiv codaşii Europei la absorbţia de fonduri europene. Totuşi suntem primii pe lista Comisiei Europene la capitolul fraudelor cu fonduri.

Autostrăzi n-avem, am construit săli de sport în sate fără şcoli, am făcut parcuri de sute de mii de euro în comune aflate la marginea pădurii dar care nu aveau drumuri sau canalizare, am cheltuit milioane pe brandul de ţară, turiştii însă doar ne-au tranzitat grăbiţi, în drum spre Bulgaria.

Iată bilanţul dezastruos al administraţiei Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a fost invitat în emisiunea Income Magazine, pentru a da detalii despre situaţia de la minister.

"Problema pe fond, la Ministerul Dezvoltării Regionale, din punctul meu de vedere, a relevat câteva lucruri esenţiale: nu s-a ţinut cont de modul de gestionare a resurselor financiare, nu a existat o coerenţă şi o respectare a mecanismelor de achiziţie publică, cu alte cuvinte un management defectuos", a arătat Hellvig.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close