Antena 3 CNN Actualitate Income Magazine: Povestea de succes a românului care deţine cea mai mare fermă de struţi din ţară

Income Magazine: Povestea de succes a românului care deţine cea mai mare fermă de struţi din ţară

Income Magazine: Povestea de succes a românului care deţine cea mai mare fermă de struţi din ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Sep 2012   •   17:19

Astăzi avem o poveste de succes a unui român care a ştiut să profite din plin de fondurile europene. El a pus pe picioare, (niste picioare cu adevarat lungi) un business pe care unii l-ar numi exotic. Vorbim despre cea mai mare fermă de struţi din România. Rezultatele neaşteptat de bune  pe care le-a obţinut i-au dat antreprenorului curaj să se extindă - iar struţul este animalul perfect pentru dezvoltarea unei afaceri.

Se ştie că de la struţ se poate comercializa aproape orice. Cercetărorii spun că globul ocular al struţului poate fi folosit la transplantul la om, iar genele sunt folosite de industria frumuseţii pentru confecţionarea genelor false.

Pielea este foarte căutată pentru moliciunea şi rezistenta sa şi este utilizată în industria marochinăriei.

Carnea de struţ este deosebit de sănătoasă deoarece are cel mai mic conţinut de colesterol şi grăsime. Inclusiv organele interne sunt cunoscute drept delicatese.

Penele acestei păsări sunt apreciate în lumea modei, dar şi în industria electronică datorită proprietatilor antistatice.

Grăsimea provenită de la struţ este întrebuinţată în industria cosmetică şi farmaceutică, iar ouăle ajung fie la gătit, fie devin decoraţiuni. Până şi picioarele struţului sunt vândute ca afrodisiac.
 


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close