Antena 3 CNN Actualitate Inedit Muncitor britanic refuzat la angajare pe motiv că "nu este român". Ce post țintea bărbatul

Muncitor britanic refuzat la angajare pe motiv că "nu este român". Ce post țintea bărbatul

Muncitor britanic refuzat la angajare pe motiv că "nu este român". Ce post țintea bărbatul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Aug 2016   •   18:15

Un bărbat din Marea Britanie, care ar fi aplicat pentru ocuparea unui post de şofer, a primit un mail prin care a fost informat că nu poate participa la interviu pentru că nu este român, informează The Sun.

Peter Kennedy, un şofer calificat în vârstă de 45 de ani din Gainsborough, Lincolnshire, a aplicat la un job în cadrul companiei Arriva, după ce văzut un anunţ de angajare "pentru şoferi din Uniunea Europeană".

Bărbatul, care lucrează la o firmă de livrări, era dispus să se mute aproximativ 200 km pentru a se angaja. Kennedy a fost invitat iniţial să participe la un interviu, însă cu o zi înainte, a primit un email prin care era informat că postul se adresează doar românilor, potrivit reporterului de la The Sun.

"Sunt un şofer britanic, dar se pare că nu am nicio şansă să-mi găsesc un job în propria ţară. Nu ştiu dacă e din cauză că românii sunt plătiţi mai puţin ori altceva...", a declarat Petter Kennedy.

Potrivit bărbatului, compania de transport în comun dorea să angajeze 30 de şoferi, care să lucreze 38 de ore pe săptămână, pentru care se cerea permis de conducere categoria D, cetăţenie UE, un an de experienţă şi vorbitor de limba engleză.

În emailul primit de Kennedy din partea managerului Arriva era specificat faptul că "cerinţele pe care compania le solicită sunt îndeplinite de românii din zona Watford".

După ce a fost refuzat, britanicul a declarat dezamăgit că "oameni muncitori ca mine nu primesc nici măcar o şansă".

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: muncitori romani
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close