Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care este masculinul cuvântului girafă. Cum se denumeşte ştiinţific o girafă de sex masculin

Care este masculinul cuvântului girafă. Cum se denumeşte ştiinţific o girafă de sex masculin

Numele de girafă provine din arabă (zarafa) și înseamnă „cea mai înaltă dintre toate” sau „cea care pășește repede”. În limbile europene termenul este derivat din varianta medievală „girrafa” din franceză.

Care este masculinul cuvântului girafă. Cum se denumeşte ştiinţific o girafă de sex masculin
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    17 Mai 2023   •   06:00

În caz că nu știați, prima girafă a fost adusă în Europa de romani, mai precis de Iulius Cezar, în anul 46 î.Hr. Există nouă specii de girafă, iar populaţia actuală pe glob este de 80.000 de animale. Cu toate acestea, multe din cele nouă specii mai au doar câteva sute de exemplare rămase.

O girafă adultă ajunge la o înălțime de până la 6 metri, numai gâtul măsurând 2 metri. În ciuda lungimii, gâtul unei girafe are același număr de vertebre ca al omului, șapte, însă acestea sunt foarte mari, având circa 28 de centimetri.

Care este masculinul cuvântului girafă

Puțini oameni știu că nu doar gâtul girafelor este foarte lung, ci și limba acestora, care atinge 50 de centimetri. Și inima unei girafe este foarte mare, având 61 de centimetri și aproape 11 kilograme.

În același timp, tensiunea arterială a girafelor este dublă față de cea a omului, necesară pentru a permite sângelui să ajungă la extremitățile corpului, iar ritmul cardiac ajunge la 150 de bătăi pe minut, în repaus. O problemă pe care o pot avea atunci când stau cu capetele aplecate este cantitatea mare de sânge care staționează în zona capului.

Însă, în partea superioară a gâtului, girafele au o rețea de vene și artere numită rete mirabile care împiedică excesul de flux sangvin să ajungă la creier. La nivelul jugularei au de asemenea o serie de valve care controlează acest aspect.

Cum se denumeşte ştiinţific o girafă de sex masculin

Masculii girafă sunt bisexuali. Aproximativ jumătate dintre ei au raporturi sexuale şi cu masculi, nu doar cu femele, potrivit todayifoundout.com. În ceea ce privește felul în care se denumește științific o girafă de sex masculin, în caz de nevoie se folosesc pentru a preciza sexul animalelor a căror nume au numai formă de masculin sau numai formă de feminin: o girafă mascul sau un elefant femelă.

Au numai formă de masculin: șarpe, jaguar, hipopotam, elefant, râs, rinocer etc.

Au numai formă de feminin: lamă, pumă, antilopă, panteră, girafă, hienă etc.

×
Subiecte în articol: girafa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close