Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fenomen bizar în Retezat. Turiști și salvamontiști, mărturii despre o apariție inexplicabilă

Fenomen bizar în Retezat. Turiști și salvamontiști, mărturii despre o apariție inexplicabilă

Fenomen bizar în Retezat. Turiști și salvamontiști, mărturii despre o apariție inexplicabilă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Aug 2017   •   09:37

La începutul anilor '90, presa a prezentat mai multe mărturii despre apariţii bizare în Masivul Retezat.

Un astfel de eveniment a fost legat de accidentul aviatic din 13 august 1991, în care cei nouă pasageri ai unui avion IL-18 au murit, în urma prăbuşirii acestuia, potrivit Adevărul.

În dimineaţa următoare, când lumea încă nu aflase de dezastrul din munţi, în paginile ziarului local Zori Noi din Petroşani a apărut un reportaj despre apariţii extraterestre semnalate în Retezat, chiar în zona unde a avut loc tragedia.

Jurnaliştii arătau că în noaptea de 4 august 1991 şapte persoane, turişti şi salvamontişti, au văzut o formaţiune asemănătoare unui OZN, deasupra Retezatului. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, relata unul dintr martori, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă.

„Lumina, a cărei traiectorie iniţială era liniară, a început să se deplaseze în zigzag, iar viteza ei a crescut. Era limpede că nu putea fi vorba de un om. Lumina, de culoare roşie, s-a apropiat până la câteva zeci de metri. Se vedeau apoi o multitudine de puncte luminoase verzi, albastre, turcoaz – această era culoarea dominantă – dar şi galben-roşiatice şi roz. Ele au luat mai întâi forma unui ovoid, situat în partea de sus dreapta a Văii, care s-a transformat într-un cilindru bine conturat. Au urmat un paralelipiped cu toate laturile luminate, un triunghi şi o... inimă uriaşă”, a fost mărturia citată de scriitorul Ion Hobana, potrivit volumului Observatori credibili, relatari incredibile (2001, Polirom)

 

×
Subiecte în articol: ozn
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close