Antena 3 CNN Actualitate Inedit O fotografie cu Alimentara din 1975 a stârnit dezbateri aprinse pe internet. Prețurile la alimentele de bază, acum 47 de ani, în București

O fotografie cu Alimentara din 1975 a stârnit dezbateri aprinse pe internet. Prețurile la alimentele de bază, acum 47 de ani, în București

O fotografie cu Alimentara de la magazinul Unirea din București, din anul 1975, publicată pe Facebook, a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua socială.

O fotografie cu Alimentara din 1975 a stârnit dezbateri aprinse pe internet. Prețurile la alimentele de bază, acum 47 de ani, în București
Sursa foto: Facebook/ Bucurestiul Secret
de Mia Lungu    |    26 Noi 2022   •   21:55

"În '75 se mânca bine. Din' 80 a început foametea.", și-au amintit cei care au comentat fotografia.

"Am intrat aici, o singură dată, cam în aceeași perioadă!"

"Mi-e milă câți întârziați în istorie mai sunt încă! Sunt generația mea, dar nu s-au trezit încă!"

"Era în centrul Bucureștiului, de aceea rafturile erau pline."

"În 1975 peste tot in țară erau pline rafturile la alimentara, nu numai în centrul Bucureștiului!"

"Atenție, după inundațiile masive din 1979 hala din imagine care inițial era o imensă măcelărie, au transformat- o în alimentara cu auto servire. De ce? Pentru că dispăruse carnea! Sau o bună parte din ea, așa cum scrisese și pe tribunele stadionului Rapid la întrarea în Gara de Nord, "nici o masă fără pește"! Consumați peste Oceanic"."

Prețurile la alimentele de bază în 1975

Unul dintre cei care au văzut fotografia pe rețeaua socială a amintit prețurile de acum 47 de ani.

"Hala Unirii în acei ani, prețuri: Carne de porc preambalată fără os 34 de lei, cu os 28 de lei, amestec pentru ciorbă 18 lei, mușchiuleț porc, 39 lei, unt vrac 27 lei kg, făină 4 lei, zahăr 9.50 lei.

Brânză de vacă 16 lei kg, brânză de oaie 24 lei kg, ulei floarea soarelui un litru 9.50 lei, salam de Sibiu 75 lei kg, salam italian 27 lei kg, salam Cracauer 34 lei kg, parizer, 18 lei kg, cartofi 1.30 lei kg, ceapă 2.50 lei kg."

"Deci în acea perioadă unele dintre produse erau mai scumpe decât în ziua de azi și un salariu minim era 1400 lei. Dar totuși lumea se descurca mult mai bine decât azi.

Nu existau atâtea chimicale ca azi, detergent pentru vase, pentru spălat toaleta, pentru spălat rufe etc. Era decât Dero, Tix, Clor, Detartrant. Și făceai de toate cu ele. Cu spirtul spălai geamurile. Chiriile erau mici (tata plătea la stat o dată pe un an întreg)", a scris acesta.

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close