Antena 3 CNN Actualitate Inedit În România se află singurul loc din lume în care viața ar continua după un atac nuclear

În România se află singurul loc din lume în care viața ar continua după un atac nuclear

În România se află singurul loc din lume în care viața ar continua după un atac nuclear
11 Mar 2017   •   12:12

Pe întreg teritoriul României există un singur loc unde viața ar continua în urma unui atac nuclear.

În peștera Movile, de lângă Mangalia, ecosistemul este perfect. Peștera a fost descoperită în 1986 în urma unor cercetări pentru construirea unei centrale electrice. La acel moment ea era doar o grotă în puț, cu o galerie de 200 de metri, potrivit stiri.rol.ro.

În 1990, după reluarea cercetărilor, s-a descoperit că în capătul peșterii există un lac cu apă termală sulfuroasă în care s-au găsit forme de viață. Un lucru extrem de important este că înăuntrul peșterii de la Movile viața se susține singură fără a fi necesară intervenția din exterior.

Atmosfera dinăuntru este lipsită de oxigen dar bogată în metan și diozid de carbon, și totuși, aici se dezvoltă 35 de specii complet noi de insecte!

Studiile celor de la NASA au arătat că Peștera Movile este complet independentă de viața din exteriorul ei, aici viețuitoarele nu au lumină, căldură dar nici oxigen. În prezent ea este rezervație speologică și intrarea a fost închisă pentru ca ecosistemul să rămână la fel de independent față de exterior ca și până acum.

×
Subiecte în articol: atac nuclear buncar
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close