Antena 3 CNN Actualitate Inedit La cât ar putea ajunge darul de nuntă în toamna lui 2023

La cât ar putea ajunge darul de nuntă în toamna lui 2023

Pentru că prețurile la alimente și utilități cresc de la o lună la alta, și valoarea darului se majorează periodic. Așa că cei care vor onora invitațiile la nunți și botezuri în acest an vor trebui să pregătească un buget consistent.

La cât ar putea ajunge darul de nuntă în toamna lui 2023
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    17 Mai 2023   •   08:00

Totuși, la ce sume ar putea să se aștepte cei care vor participa la o nuntă în perioada imediat următoare? De exemplu, pentru o nuntă organizată chiar în Capitală, în București, unde se știe că există costuri și pretenții ceva mai mari decât în restul țării, un prieten apropiat cuplului care își unește destinele e nevoit momentan să scoată din buzunar aproximativ 800 – 900 de lei. Dacă însă vine însoțit, suma se dublează.

Specialiștii în astfel de evenimente ne avertizează că acest dar poate să difere și de ziua în care se desfășoară nunta.

Există si posibilitatea ca un cuplu să meargă alături de copil la nuntă și atunci și darul va fi ceva mai consistent. Pentru un eveniment organizat sâmbăta, darul potrivit ar trebui să fie de aproximativ 1.750 - 2.000 de lei. În schimb, dacă evenimentul are loc duminica, plicul va trebui să conțină între 1.600 și 1.800 de lei.

Iar pentru că nașii de cununie au un rol deosebit de important, și darul lor trebuie să reflecte statul și să nu fie mai mic de 3.200 - 3.550 lei. Dar și aici contează dacă nașii sunt însoțiți de cel puțin un copil, caz în care vor fi nevoiți să suplimenteze.

În cazul unui botez, un prieten apropiat de părinții celui mic își vor arăta prețuirea oferind între 900 și 1.000 de lei dacă vine neînsoțit. Altfel, suma se dublează. Ca și în cazul unei nunți, nașii bebelușului sunt foarte importanți și vor trebui să se pregătească cu un dar între 1.600 – 1.800 de lei.

Dacă vorbim de colegi de serviciu sau vecini ai fericiților proaspeți părinți, darul poate să fie de minimum 650- 800 de lei.

Însă, așa cum am precizat, prețurile la alimente și utilități cresc simțitor în continuare și pun presiune pe portofelele noastre, ale tuturor. Organizatorii de evenimente prevăd o toamnă grea atât pentru cei care își vor uni destinele, cât și pentru cei care le vor fi alături cu ocazia marelui moment. Plicul cu darul de nuntă ar putea fi, în toamna acestui an, mai greu și cu 15-20% față de începutul anului.

 

 

×
Subiecte în articol: nunta dar de nuntă predicție
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close