Antena 3 CNN Actualitate Inedit Țara în care hoții de fier vechi au tăiat, la lumina zilei, un pod de 30 de metri, l-au încărcat în camion și au dispărut

Țara în care hoții de fier vechi au tăiat, la lumina zilei, un pod de 30 de metri, l-au încărcat în camion și au dispărut

Poliția îi caută pe membrii unei bande de infractori care au demontat un pod de fier de circa 30 de metri lungime în văzul localnicilor.

Țara în care hoții de fier vechi au tăiat, la lumina zilei, un pod de 30 de metri, l-au încărcat în camion și au dispărut
Sursa foto: Twitter @sanjayraina
de Adrian Iclozan    |    11 Apr 2022   •   20:14

Reuters relatează că îndrăznețul jaf din proprietatea publică s-a petrecut în statul indian Bihar.

Infractorii, care au pretins că sunt angajați de guvern, au folosit dispozitive de tăiere cu gaz și utilaje de terasament pentru a pune la pământ podul abandonat din satul Amiyawar, situat la aproximativ 150 de kilometri sud de Patna, capitala statului.

Potrivit unui ofițer de poliție, locuitorii din Amiyawar au presupus că guvernul a decis să demonteze podul vechi, construit peste un canal de irigații în urmă cu aproximativ trei decenii, și care nu era folosit.

Ipoteza a părut cu atât mai plauzibilă cu cât sătenii au depus anterior o cerere la Departamentul de irigații, în vederea demontării podului.

"Oamenii au venit cu mașini grele, tăietoare pe gaz și au lucrat două zile, pe lumină, pentru a demonta podul", a declarat Gandhi Chaudhary, un localnic. 

Când sătenii i-au întrebat despre identitatea lor, hoții au pretins au fost angajați de Departamentul de irigații.

După ce au terminat operațiunea, infractorii au încărcat fierul vechi într-un vehicul, eliberând amplasamentul.

"Am identificat câțiva membri ai bandei, însă unii nu au fost încă localizați. Au distrus proprietăți publice și au furat un pod", a precizat Subash Kumar, un oficial de poliție care cercetează cazul.

Potrivit Reuters, vânzarea deșeurilor metalice poate fi o afacere profitabilă în India, unde sunt frecvente cazurile de furturi din proprietatea publică, "prada" fiind apoi valorificată rapid în depozite de fier vechi, contra bani lichizi.

×
Subiecte în articol: India fier vechi pod Amiyawar
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close