Antena 3 CNN Actualitate Inedit Solstițiul de iarnă 2022 sau "soare nemişcat". Cristina Demetrescu: "Aduce schimbări de direcție și de soartă pentru mulți"

Solstițiul de iarnă 2022 sau "soare nemişcat". Cristina Demetrescu: "Aduce schimbări de direcție și de soartă pentru mulți"

Solstițiul de iarnă 2022 din 21 decembrie: cea mai lungă noapte din an. Solstiţiu înseamnă "soare nemişcat". Astrologul Cristina Demetrescu a dezvăluit, la Antena 3 CNN, ce schimbări ne aduce "tropicul Capricornului".

Solstițiul de iarnă 2022 sau "soare nemişcat". Cristina Demetrescu: "Aduce schimbări de direcție și de soartă pentru mulți"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   11:53

"Harta care se ridică pe acest Solstițiu ne poate da anumite informații, mai ales că peste două zile vom avea și o Luna Nouă în Capricorn, acolo unde acum intră soarele pe 0 grade. Se schimbă în primul rând zodia.", a spus Cristina Demetrescu, la Antena 3 CNN.

"Harta ne atrage atenția asupra problemelor medicale din perioada acesta, pentru că avem și un Marte retrograd în Gemeni, și asta conduce foarte mult la viroze și probleme de genul acesta. La probleme legate de drumuri naționale și internaționale. Și la schimbări de direcție și de soartă pentru mulți, vorbim la nivel mic și mare.

Capricornul și Luna Nouă vorbesc despre domolirea unor emoții, care până în perioada asta au fost foarte mari. Lumea, atâta vreme cât au fost planetele în Săgetător, își dorește foarte mult. Acum va fi o perioada de organizare și de adaptare la cât avem, și atunci emoțiile acestea se țin mai mult sub control.

Nu vom mai fi atât de supărați pentru că ne dorim Luna de pe cer, ci pur și simplu învățăm să ne adaptăm un pic.", a mai precizat astrologul.

Potrivit credinţei populare, în nopţile în care se produce solstiţiul ar înflori feriga, iar cel care veghează şi surprinde acest moment va avea noroc în casă şi în dragoste.

În realitate, feriga este o plantă inferioară care nu înfloreşte şi se înmulţeşte prin spori, potrivit volumului ''Zile şi mituri - calendarul ţăranului român'' de Ion Ghinoiu.

Cea mai veche referinţă scrisă despre o sărbătoare ce marca reîntoarcerea Soarelui a fost găsită în antichitate, în Mesopotamia. Sărbătoarea, care ţinea 12 zile, avea drept scop să-l ajute pe zeul Marduk să îmblânzească monştrii haosului pentru încă un an.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close