Antena 3 CNN Actualitate Inedit ”Iubesc România”. Maria, o studentă din Indonezia la Iași, a impresionat internetul: cântă colinde în limba română și promovează sistemul educațional

”Iubesc România”. Maria, o studentă din Indonezia la Iași, a impresionat internetul: cântă colinde în limba română și promovează sistemul educațional

Maria, o tânără studentă din Indonezia, de doar 19 ani, care studiază Medicina la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, de un an și jumătate, a impresionat internetul după ce s-a postat cântând colinde în limba română.

”Iubesc România”. Maria, o studentă din Indonezia la Iași, a impresionat internetul: cântă colinde în limba română și promovează sistemul educațional
Sursa foto: Captură video TikTok/mariaycpangaribuan
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   17:35

Cu o voce melodioasă, Maria a împărtășit pe Tik tok un colind tradițional românesc, „Măruț Mărgăritar”, pentru a marca atmosfera sărbătorilor de iarnă. Clipul său a strâns peste 30 de mii de aprecieri și sute de comentarii. Românii au laudat nu doar vocea „perfectă pentru colinde”, ci și „dicția excelentă” pe care a dobândit-o într-un timp relativ scurt, de doar un an, scrie știridiaspora.ro.

Fata din Indonezia a primit laude pentru talentul ei muzical, dar și mesaje de la alți străini care s-au îndrăgostit de România și care au fost încântați să afle că nu sunt singurii care apreciază frumusețea țării.

@mariaycpangaribuan This is my first Christmas here without meeting my family. But I can sing the carols of my second home, Romania? #studyabroadromania #internationalstudents #studyabroad #colindăm ♬ suara asli - Maria | ?? in ??

Tânăra promovează România și sistemul educațional

Pe lângă frumoasa surpriză pe care a făcut-o tânăra din Indonezia oamenilor, prin acel colind românesc, aceasta a discutat și despre câteva motive pentru care să alegi România cu încredere pentru studii.

Studenta a explicat care a fost motivul alegerii României pentru studii, subliniind câteva motive care ar putea determina pe oricine să aleagă această țară pentru educație. La început, decizia ei a fost influențată de primirea unei burse și dorința de a experimenta viața într-o altă țară. Cu toate acestea, după un an petrecut în Iași, perspectiva Mariei s-a schimbat radical.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Iubesc România în ansamblu”

”Acesta a fost răspunsul meu la început. Dar acum răspunsul meu va fi foarte diferit, pentru că iubesc România în ansamblu.”, spune ea.

”Educație de înaltă calitate și taxe de școlarizare mici”

Primele două motive subliniate de tânără sunt educația de înaltă calitate pe care o oferă România și taxele de școlarizare, care sunt printre cele mai mici din Europa.

„Primul motiv este că România are o educație de înaltă calitate. La fel ca toate țările europene, România urmează Sistemul Bologna și vă voi recomanda aceste universități din România: 1. Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, 2. Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, 3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași (cea la care sunt eu).

Al doilea motiv sunt taxe de școlarizare, care sunt unele dintre cele mai mici din Europa. Dacă o comparăm cu toate țările europene cu sistem de învățământ superior cred că merită și taxele vor fi în jur de 2000-5000 de euro pe an, depinde de programul de studiu.”, explică Maria.

”Oameni primitori și mâncare gustoasă”

Oamenii primitori și deliciile gastronomice românești celelalte două motive pe care Maria le-a menționat.

„Al treilea motiv pentru care să vii să studiezi în Românai cu încredere sunt oameni primitori și generoși. Nu vă faceți griji, pentru că majoritatea tinerilor din România pot vorbi fluent engleza.

Și al patrulea motiv este mâncarea românească uimitoare. Trebuie să încercați mâncarea românească neapărat pentru că este delicioasă. Și dacă veniți în România vă recomand sarmale, mici, mămăligă, borș, ciorbă, papanași și zacuscă, preferata mea. ”, încheie studenta.

@mariaycpangaribuan The last one is the top reasons actually!!?? #studyabroadromania #romaniangovernmentscholarship #studyabroad ♬ suara asli - Maria | ?? in ??

×
Subiecte în articol: studenta indonezia Iași colinde
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close