Antena 3 CNN Actualitate Inedit Toma Caragiu despre Jean Constantin: „Paştele mamii lui de ţigan! Precis a furat ceva din tren!“

Toma Caragiu despre Jean Constantin: „Paştele mamii lui de ţigan! Precis a furat ceva din tren!“

Toma Caragiu despre Jean Constantin: „Paştele mamii lui de ţigan! Precis a furat ceva din tren!“
09 Oct 2018   •   19:30

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. În ciuda faptului că nu avea studii de specialitate, Jean Constantin a devenit un adevărat simbol al teatrului românesc.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie.

Seria  „Brigada Diverse“, regizată de Mircea Drăgan, a reunit o distribuţie excepţională într-un inspirat amestec de comedie şi film poliţist. Între aceștia a fost și maestru Jean Constantin. Sunt multe povești din timpul filmărilor, unele care il au în prim plan chiar pe Jean Constantin.

Operatorul celor trei pelicule a fost Nicolae Mărgineanu, viitorul regizor. Acesta şi-a amintit, la rândul său, câteva episoade amuzante din perioada turnării trilogiei. "Jean făcea naveta de la Constanţa şi se întâmpla să mai şi întârzie uneori. Ţin minte că la un moment dat Toma Caragiu a spus, cu mimica lui inimitabilă: «Paştele mamii lui de ţigan! Ăsta precis a furat ceva din tren şi l-au prins! De-asta nu mai vine!»“.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: Toma Caragiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close