Zile în plus de concediu pentru nefumători

de A.M.P    |    16 Ian 2020   •   14:43
Zile în plus de concediu pentru nefumători Foto: Pixabay

O companie din Marea Britanie a decis să le ofere angajaţilor nefumători patru zile în plus de concediu pe an, pentru a compensa pentru pauzele de ţigară ale angajaţilor fumători.

Agenţia de recrutare KCJ Training and Employment Solutions din Swindon, Marea Britanie, a introdus această politică în data de 2 ianuarie. Directorul general, Don Bryden, care este el însuşi fumător, a declarat că a decis acest lucru în speranţa că îi va inspira pe angajaţi să renunţe la fumat şi pentru a încuraja şi alte companii să facă acelaşi lucru cu angajaţii lor, scrie Adevarul.

Compania susţine că a fost inspirată să introducă această practică şi după ce a citit despre afaceri din Japonia care fac acelaşi lucru.

Compania a calculat că, dacă angajaţii fumători iau trei pauze de câte zece minute în fiecare zi a săptămânii, pauzele însumează peste 16 zile pe an. Astfel, compania a decis să îi recompenseze pe angajaţii nefumători, în loc să îi sancţioneze pe cei fumători. Drept urmare, angajaţii nefumători vor primi patru zile de concediu în plus pe an.

Măsura stipulează de asemenea că, dacă angajaţii renunţă la fumat pentru un an, atunci ei vor primi patru zile de concediu în plus.

Parteneri
x close