Antena 3 CNN Actualitate Infidelitatea în căsnicie se plăteşte. Vezi noile prevederi ale Codului Civil

Infidelitatea în căsnicie se plăteşte. Vezi noile prevederi ale Codului Civil

Infidelitatea în căsnicie se plăteşte. Vezi noile prevederi ale Codului Civil
Sursa foto: Foto: survivinginfidelity-help.com
06 Iul 2011   •   22:25

Infidelitatea în căsnicie poate duce nu doar la despărţire, ci şi la faliment. Un articol din noul cod civil îi răzbună pe cei "încornoraţi" şi îi obligă pe infideli la plata de daune în cazul despărţirii. Legea îi protejează şi pe cei care şi-au promis să-şi unească destinele. Logodna a fost reglementată.

Specialiştii în drept civil spun că s-au gândit la suferinţa oamenilor şi au decis ca aceasta să fie compensată în bani.

"Această solicitare o va adresa instanţei odată cu cererea de divorţ şi instanţa, în funcţie de probele prezentate, va hotărî acordarea despăgubirii", a explicat Cristina Irimia, judecător detaşat la Direcţia elaborare acte normative.

Prevederea, preluată din jurisprudenţa statelor europene, a fost introdusă pentru a repara prejudiciile morale, ruşinea şi umilinţa simţite de cel trădat în dragoste. Introducerea acestui articol a fost primită cu entuziasm de către femei. Mai puţin încântaţi au fost bărbaţii. Fiecare cu motivele lui. 

La divorţ, daune morale vor fi plătie şi pentru violenţa fizică sau morală, consumul în exces de băuturi alcoolice sau părăsirea domiciliului. Nu doar pentru căsătorie, codul civil cere responsabilitate. 

Chiar şi în cazul logodnei, dacă unul dintre parteneri o rupe subit, celălalt poate să ceară despăgubiri în instanţă. Pentru dovedirea acestei legături, nu are nevoie de acte notariale, ci doar de martori.

Magistraţii care au lucrat la noul cod civil susţin că au reglementat logodna, după ce tot mai multe plângeri în acest sens au fost depuse la judecătoriile din ţară. Legea obligă de asemenea soţii la sinceritate absolută.

Salariul nu ar trebui să fie secret în căsătorie nici acum. În fond căsătoria, dincolo de relaţiile afective, repezintă o uniune de interese gestionate în comun, de cei doi parteneri.

De-acord sau nu, legea e lege iar prevederile noului cod civil vor intra în vigoare de la 1 octombrie.

 


×
Subiecte în articol: casnicie infidelitate bani logodna
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close