Antena 3 CNN Actualitate Inimaginabil! O stareță a unei mănăstiri conduce un Mercedes-Benz S-Class de 100.000 de euro. Ce mesaj i-a transmis Patriarhul!

Inimaginabil! O stareță a unei mănăstiri conduce un Mercedes-Benz S-Class de 100.000 de euro. Ce mesaj i-a transmis Patriarhul!

Stareța Feofania, care administrează de cinci ani hotelurile pe care le are în proprietate conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse, ar avea în posesie un Mercedes-Benz S-Class care valoareaza aproape 100.000 de euro, arată o investigaţie făcută de jurnaliștii ruși.

Inimaginabil! O stareță a unei mănăstiri conduce un Mercedes-Benz S-Class de 100.000 de euro. Ce mesaj i-a transmis Patriarhul!
Sursa foto: FOTO: znat-kak.livejournal.com
de Gabriel Dano    |    29 Iul 2020   •   20:00

De când a ajuns la conducerea mănăstirii de femei, cel puțin patru Mercedes-uri au fost înlocuite în flota personală, potrivit datelor poliției. Cu toate acestea, până în 2011 călugărița a mers pe modele relativ de buget – în 2007-2011 ea a deținut un Mercedes-Benz B 170 și înainte de asta un Mercedes-Benz E 320 din 2002.

În 2011, Feofania a achiziționat primul său Mercedes-Benz din clasa executivă – un S 500 4MATIC. Pe atunci acel model costa aproximativ 60.000 de euro în echipare de bază. În 2016, stareța a fpcut un ugrade cumpărând un S 500 4MATIC de nouă generaţie. În baza informaţiilor Open Media, automobilul a costat-o 110.000 de euro, potrivit autoblog.md.

Stareța Feofania este deja de 25 de ani capul mănăstirii de femei, acolo unde de tot atât timp se află moaștele Sfintei Matrona din Moscova. Ea conduce, de asemenea, o “sală de sport ortodoxă” în Troitsa-Likovo!

Patriarhul Moscovei i-a ordonat stareței cu Mercedes S-Class să scape de limuzină

După apariția anchetei, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril I, a chemat-o pe stareța Feofania și i-a ordonat să scape de automobilul de lux pe care îl are sau mai bine spus să-l vândă. Patriarhul Chiril a subliniat oficial necesitatea folosirii donațiilor către mănăstire în scopuri sociale și caritabile.

Anterior, capul bisericii ruse “le-a amintit tuturor preoților și monahilor despre binecuvântarea sa de a nu folosi maşini, care sunt de obicei considerate luxoase, iar vehiculele necesare unor lucrări interne sau pentru transport să le înregistreze pe mănăstiri sau biserici”.

Acest lucru a fost spus în mod repetat de patriarhul Chiril, în special în anii 2012 și 2017. În iunie 2017 acesta a cerut clericilor să nu conducă mașini scumpe produse peste hotare, chiar dacă le-au primit drept cadou, pentru că “cavalcadele întregi de limuzine scumpe”, parcate în preajma bisericilor, evocă o reacție așteptată de la oameni.

×
Subiecte în articol: Mercedes-Benz Patriarhul Chiril
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close