Antena 3 CNN Actualitate Nouă metodă de înșelătorie! Românii primesc apeluri false de la "minister" pentru ajutorarea sinistraților din Turcia și Siria

Nouă metodă de înșelătorie! Românii primesc apeluri false de la "minister" pentru ajutorarea sinistraților din Turcia și Siria

Mai mulți români ar fi primit apeluri false prin care li se cerea ajutorul, din partea unui minister, pentru cei afectați de cutremurele din Turcia și Siria.

Nouă metodă de înșelătorie! Românii primesc apeluri false de la "minister" pentru ajutorarea sinistraților din Turcia și Siria
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    08 Feb 2023   •   21:43

Mai multe cadre didactice din România ar fi primit apeluri prin care li se solicita diverse sume de bani pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria.

Pentru a fi credibili, escrocii se recomandau ca făcând parte din Ministerul Educației. Reprezentanții instituției au transmis însă că este vorba despre apeluri false.

"Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației.

Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente.

Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice", a transmis Ministerul Educației.

Citește și: Lista centrelor oficiale din România unde se strâng ajutoare pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close