Antena 3 CNN Actualitate Inspecția Judiciară: Magistraţii nu au greşit în cazul Rarinca

Inspecția Judiciară: Magistraţii nu au greşit în cazul Rarinca

Inspecția Judiciară: Magistraţii nu au greşit în cazul Rarinca
04 Aug 2015   •   14:17

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a clasat sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) în cazul abuzurilor săvârșite în cazul Marianei Rarinca, anunţă astăzi pe blogul său Dan Tanasă, preşedintele ADEC. Inspecția Judiciară i-a transmis că nu există indicii cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare ale magistraților în cazul Rarinca.

Inspecția Judiciară a clasat sesizarea ADEC în temeiul art. 4 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit căruia ”Dacă în urma efectuării verificărilor prealabile se constată că nu există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare: (b) sesizarea se clasează, iar rezultatul se comunică direct persoanei care a formulat sesizarea şi persoanei vizate de sesizare, dacă Inspecţia Judiciară a fost sesizată în condiţiile alin. (2)”.

Cu alte cuvinte, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Livia Stanciu, și Procurorul Șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi, s-au comportat exemplar în cazul Marinei Rarinca, femeia care a stat nevinovată în pușcărie timp de șase luni.

Dan Tanasă trage concluzia că Inspecția Judiciară este de părere că în acest dosar toți magistrații implicați au acționat exemplar deoarece nu s-a autosesizat cu privire la cele petrecute în acest dosar.







×
Subiecte în articol: inspectia judiciara dan tanasa
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close