Antena 3 Actualitate Instanţa urmează să decidă dacă Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft, va fi eliberat condiţionat. Dorin Cocoș mai are de așteptat

Instanţa urmează să decidă dacă Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft, va fi eliberat condiţionat. Dorin Cocoș mai are de așteptat

15 Sep 2017   •   16:02
Instanţa urmează să decidă dacă Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft, va fi eliberat condiţionat. Dorin Cocoș mai are de așteptat

Update: În cel puțin două ore, Nicolae Dumitru poate afla dacă va fi eliberat condiționat sau nu. În fața judecătorilor, omul de afaceri a început să plângă, a citit o scrisoare și a spus că a lucrat foarte multe zile în penitenciar, că are un regim de detenție deschis, că are un comportament exemplar, a participat la numeroase cursuri și activități religioase și că își recunoaște vina. La ieșire a declarat că este optimist.

De cealaltă parte, Dorin Cocoș, cererea DNA nu a fost luată în discuție și asta pentru că apărătorul lui Dorin Cocoș este în concediu.

Știre inițială: Oamenii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae - condamnaţi la câte doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft” - află vineri dacă vor fi eliberaţi condiţionat, decizia, care va fi definitivă, urmând să fie luată de Tribunalul Ilfov, scrie News.ro.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberată condiţionată în cazul lui Dorin Cocoş, în timp ce în cazul lui Dumitru Nicolae decizia a fost de eliberare condiţionată.

Decizia Tribunalului Ilfov va fi definitivă. În 16 august, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins propunerea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Dorin Cocoş, încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde execută pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft”, în care este acuzat că a primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată la Tribunalul Ilfov.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close