Antena 3 CNN Actualitate Interceptări din Căminele Groazei | Medicii au descoperit că bătrânii ar fi mâncat nasturi şi mărgele

Interceptări din Căminele Groazei | Medicii au descoperit că bătrânii ar fi mâncat nasturi şi mărgele

Avem interceptările din dosarul Căminele Groazei. Sunt discuţii şocante între medici, şefii căminelor, dar şi pacienţi. Din toate acestea reiese că bătrânii erau bătuţi şi abuzaţi şi li se administrau tratamente pentru a fi ţinuţi la pat. Vă avertizăm, urmează detalii cu un puternic impact emoţional.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   11:53

"S-a pus cu palmele pe ea. Tu ştii ce bucăţi i-a dat, deci eu efectiv am rămas şocată, nu ştiam ce să fac, mă gândeam, băi dacă îi zic ceva acuma poate mă trezesc că îmi trosneşte şi mie vreo două, la cât de nervoasă era''. Sunt doar o parte din inrceptările de la Căminele Groazei.

Bătrânii era bătuţi frecvent, înfometaţi şi nu primeau tratamentele de care aveau nevoie.

Citeşte şi: "Cerşeau mâncare la gard". Bătrâni umiliţi în azile din Bucureşti şi Ilfov | Procurorii au reţinut 24 de suspecţi

"- Dacă mai bagi mâna pe gât o dată, să scoţi pastilele, te injectez şi nu te mai ridici o săptămână din pat! Ţi-am legat mâinile la spate, te-am sedat şi o săptămână nu te mai ridici din pat, da? Dacă ai băgat degetele pe gât, te bat de te căpiez, ai înţeles?

- Pacient: Da, am înţeles.

- Nu cu ton, că-ţi dau un ton acum de te arunc de pe scaun".

Cei care erau într-o stare mai bună de sănătate erau forţaţi să muncească în interiorul azilului. Cărau saci de ciment şi făceau de mâncare. Ceilalţi, erau ţinuţi în paturi în condiţii inumane.

"- L-am omorât cu bătaia, p-ăla!

- Foarte bine!

- Da, i-am bătut p-ăştia de dimineaţă!

- Poate-ţi trage.

- Ce să dea, că le e frică de mine!", se mai arată în interceptările aflate în rechizitoriul procurorilor.

În stomacul unor bătrâni au fost găsiţi nasturi şi mărgele, spun jurnaliştii Libertatea. De foame, aceştia şi-ar fi mâncat hainele.

Unul dintre medici a mărturisit că toți colegii au făcut chetă și le-au cumpărat mâncare, iar când li s-a oferit parizer cu pâine, s-au repezit și au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor.

×
Subiecte în articol: București Ilfov Căminele Groazei
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close