Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Ghenosu, flancat de mascați, adus în țară pe Aeroportul Otopeni - VIDEO

Interlopul Ghenosu, flancat de mascați, adus în țară pe Aeroportul Otopeni - VIDEO

Florin Nicolae Ghinea, zis și 'Ghenosu', liderul clanului interlop cu același nume și unul dintre cei mai urmăriți infractori din România, a fost adus în țară, în această seară, pe Aeroportul Otopeni.

Interlopul Ghenosu, flancat de mascați, adus în țară pe Aeroportul Otopeni - VIDEO
Sursa foto: Antena 3 / Poliția Română
12 Feb 2020   •   21:09

Flancat de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS), Ghenosu a fost adus din Marea Britanie, acolo unde a fost prins în urmă cu aproximativ un an.

În vârstă de 46 de ani, Ghenosu a fost arestat la Londra în august 2018, la câteva luni după ce a reușit să fugă din țară, chiar înainte ca procurorii DIICOT și polițiștii să îi spargă ușa.

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, astăzi, 12 februarie, poliţiştii români au preluat, sub escortă, un bărbat de 46 de ani, pe numele căruia există un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul București, pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane, încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni și constituire de grup criminal organizat. Schimbul de date și informații a fost realizat prin Biroul Interpol", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În luna mai 2018, DIICOT a organizat operațiunea 'Ziua Z', o anchetă de amploare împotriva unor clanuri interlope din întreaga țară. Peste 600 de polițiști, luptători de la Trupele Speciale, jandarmi și procurori au participat la numeroase percheziții.

În timpul descinderilor, Florin Nicolae Ghinea, zis și 'Ghenosu', a reușit să scape și să fugă din țară, însă a fost prins trei luni mai târziu la Londra și arestat.

×
Subiecte în articol: Ghenosu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close