Antena 3 CNN Actualitate Interviu în exclusivitate cu mama lui Nicolae Popa: Eu nu-l văd vinovat. Stăpânul să plătească! (VIDEO)

Interviu în exclusivitate cu mama lui Nicolae Popa: Eu nu-l văd vinovat. Stăpânul să plătească! (VIDEO)

Interviu în exclusivitate cu mama lui Nicolae Popa: Eu nu-l văd vinovat. Stăpânul să plătească! (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
14 Sep 2010   •   19:03

"A fost la stăpân şi stăpânul poartă întreaga vină. Să plătească!" Acestea sunt cuvintele unei femei de 83 de ani, pentru care reîntoarcerea în ţară a lui Nicolae Popa ar însemna revederea fiului. O revedere după 10 ani, pentru că atât a trecut de când a dispărut fostul director Gelsor, considerat creierul prăbuşirii FNI. Alexandra Popa a vorbit astăzi pentru prima dată în faţa camerei. Un interviu în exclusivitate la Observator.

"Vinovat? Cum să fie vinovat? Nu a fost la stăpân? Eu nu-l văd vinovat." Sunt cuvintele unei mame cu un fiu condamnat la 15 ani de închisoare pentru cea mai mare fraudă din istoria României. O mamă care nu şi-a văzut copilul de mai bine de 10 ani, de când Nicolae Popa a fugit din ţară, fără să-i spună o vorbă.

"Nu m-a sunat pe mine niciodată. A sunat pe alţii. Aud şi eu la televizor. În toţi aceşti ani. Eu n-am ştiut nimica", povesteşte Alexandra Popa.

Numai că Nicolae Popa nu şi-a uitat de tot părinţii.  Din convorbirile interceptate de procurori, reiese că acesta i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu, cu două luni înainte să fie arestat, să-i trimită bani pentru ca părinţii săi să îl poată vizita în Indonezia cu ocazia sărbătorilor de iarnă:

S.O.V: Alo?
Nicolae Popa: Da, te aud, te aud.
S.O.V: Pentru rest. Pentru rest, pentru părinţii tăi....Frati-tu să-l sune pe Lucian Boronea, pentru bilete şi aranjamente de marş.
Nicolae Popa: ...El nu poate să aranjeze decât din Bucureşti pentru Amsterdam, atât


Alexandra Popa neagă că ar fi primit bani de la fiul său.

"Nu mi-a trimis mamă nimica. E minciună goală. Eu am primit pensia şi atât, încolo dacă nu o aveam, muream de foame", spune aceasta.



Referitor la Sorin Ovidiu Vîntu, femeia spune că nu l-a văzut niciodată. Nici n-a ştiut unde lucrează fiul ei, că este implicat în conducerea FNI ŞI FNA.

"Am aflat doar de la televizor, ce a dat. În rest n-am ştiut nimica noi. Am rămas aşa parcă am picat de sus şi m-am făcut praf jos", spune Alexandra Popa.

În schimb, e convinsă de un singur lucru. Fiul ei, Nicolae Popa, nu e vinovat şi arată cu degetul spre Sorin Ovidiu Vîntu, cel care l-a angajat.

"Domnule când eşti angajat pe undeva trebuie să faci ceea ce-ţi zice stăpânul care-l ai. Eu aşa ştiu. Eu aşa am fost pe unde am lucrat şi eu", este de părere mama lui Nicolae Popa.

Cât despre arestarea lui Vîntu, femeia o vede ca pe o dreptate divină: "Poate că o fi fost vinovat. Aşa o fi făcut Dumnezeu. Să ia el pedeapsa, nu altul. Să sufere şi altul, nu numai unul".

Între timp, în ţară, ministerul Justiţiei a anunţat că a făcut demersuri suplimentare pentru extrădarea fiului său. O nouă cerere, solicitată de tribunal. Femeia îl aşteaptă cu dor, dar ştie însă că aici îi va fi şi mai rău.

"Degeaba îl aduce în ţară că nu mi-l aduce mie acasă. Îl aduce tot pentru necazuri. Ce o vrea Dumnezeu. Ce vrea legea. (...) Să fie sănătos şi să învingă necazul care a căzut pe el", mai spune Alexandra Popa.

Observator


×
Subiecte în articol: interviu Nicolae Popa Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close