Antena 3 CNN Actualitate Ioan Crișan, afaceristul ucis la Arad, era dator vândut. Anchetatorii verifică tranzacțiile suspecte

Ioan Crișan, afaceristul ucis la Arad, era dator vândut. Anchetatorii verifică tranzacțiile suspecte

Firmele milionarul ucis in explozia de la Arad aveau datorii foarte mari. Anchetatorii verifică acum fiecare tranzacție suspectă, însă acestea nu sunt puține.

Ioan Crișan, afaceristul ucis la Arad, era dator vândut. Anchetatorii verifică tranzacțiile suspecte
Sursa foto: Captură Antena 3
03 Iun 2021   •   14:23

În timp ce, la Registrul Comerțului, firmele lui Ioan Crișan apar ca fiind pe plus, financiar vorbind, afaceristul era, de fapt, executat în instanță, pentru sume mici, în mai multe procese. 

Firma lui Ioan Crișan era parte din mai multe dosare de executare silită, unele dintre acestea fiind pentru neplata arendei terenurilor din comuna Iratoșu. 

Totodată, o altă firmă de transport a cerut și a și obținut executarea silită a firmei bărbatului. 

Inclusiv o companie de asigurări a obținut executarea silită a afacerii bărbatului ucis. 

Mai mult decât atât, ies la iveală informații potrivit cărora bărbatul din Arad și-a construit afacerea cu bani împrumutați din bănci și de la mai mulți indivizi. Ioan Crișan a cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoșu, la 7 km de Arad și a amenajat 22 de bazine unde a început să crească somn african cu dimensiuni cuprinse între 250 g - 15 kg. Se pare că primii pești i-a adus dintr-o crescătorie din Ungaria. Afacerea cu somn a început-o în luna decembrie a anului 2007. 

Cine era Ioan Crișan

Ioan Crişan , bărbatul mort după ce autoturismul lui a explodat, era un prosper om de afaceri. A stat 25 de ani la primul sau job: electronist la Aeroportul din Arad, pentru ca mai apoi să se orienteze către transporturi.

Pasionat de pescuit, Crişan a decis să investească în peşti aşa că a înfiinţat firma Crimatex, prima crescatorie de somn african din ţară. A cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somni africani care ajung si la 15 kilograme.

Ulterior, afaceristul a investit și într-o unitate de procesare a cărnii, pentru a produce mezeluri din pește. Anul trecut a adus în ţară şi doi crocodili, pe care voia sa-i crească pentru carne. Pandemia i-a dat, însă, planurile peste cap. Deşi afacerile păreau că îi merg bine, Crişan a avut procese cu două firme de asigurări, diferiți creditori și chiar cu firma de salubritate.

×
Subiecte în articol: Ioan Crișan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close