Antena 3 Actualitate Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat în noaptea în care artistul a încetat din viaţă

Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat în noaptea în care artistul a încetat din viaţă

de G.S.    |    03 Oct 2016   •   19:36
Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat în noaptea în care artistul a încetat din viaţă

Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu, Daniela Marin, a povestit pentru prima dată ce s-a întâmplat în noaptea de 25 spre 26 septembrie, când artistul a încetat din viaţă, în urma unui stop cardio-respirator.

Într-o postare pe blogul său, cea care s-a aflat alături de Ioan Gyuri Pascu vorbeşte despre acesta, despre supărările şi necazurile sale, despre ce îl făcea fericit, dar şi despre cum a decurs întâlnirea cu medicul de la ambulanţă, care l-a consultat cu doar două ore înainte de deces şi l-a diagnosticat cu atac de panică.

(…) Dacă profesional vorbind a omis să mai facă ceva doctoriţa care a venit cu prima salvare, să se acţioneze în consecinţă… nu e treaba mea. Asta nu-l ajută pe Gyuri şi din păcate, părerea mea e că nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe doamna în cauză. Dar, când a venit dumneaei, Gyuri îşi revenise complet. Chiar am şi zis că e ca în sala de aşteptare la stomatologie când, de frică, nu te mai doare nimic. Nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor. I-a explicat ce simţea, i-a răspuns la întrebări… Chiar mă uitam cu speranţă că atunci parcă uitase de panică complet. Şi după ce am condus-o la poartă şi-apoi m-am întors, Gyuri era bine. Am mai stat puţin şi-apoi l-am întrebat dacă nu vrea să meargă să se întindă în pat. A zis că da, şi spre uimirea mea s-a ridicat cu uşurinţă în picioare, ba mai mult, a spus că nu vrea să meargă cu cârjele. Asta nu se mai întâmplase de mult prea multe zile. Mai exact din 13 septembrie, o zi în care cu 26 de ani în urmă murise mama mea. Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat, chiar dacă, cu mare speranţă şi încredere aştepta să treacă noaptea ca să mergem a doua zi la Târgovişte, la acupunctură. Marea lui încredere era în acel tratament, şi singura problemă recunoscută, în afară de diabet şi de reducerea considerabilă a vederii era aceea cu piciorul. Cu toate că de la bun început l-am rugat să înţeleagă că trebuie să meargă şi la neurologie şi cardiologie, măcar pentru un control, chiar dacă urma să facă în continuare tratamentul de acupunctură, nu a vrut. După cum mi-a povestit ce se întâmplase cu piciorul, mie asta mi-a venit instantaneu în minte. Dar eu nu sunt medic. Şi nici n-am reuşit în toţi aceşti ani să-l conving vreodată să meargă la controale medicale. Nici eu, nici copilul nostru, nici prietena, nici nimeni. Îmi va trebui ceva timp să accept că până şi-n asta a făcut tot cum a vrut el. Acesta este adevărul, scrie Daniela Marin.

Citește textul integral scris de Daniela Marin

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close