Antena 3 CNN Actualitate Ioana Maria Vlas, scutită de 3 ani de închisoare, în urma comportamentului exemplar

Ioana Maria Vlas, scutită de 3 ani de închisoare, în urma comportamentului exemplar

Ioana Maria Vlas, scutită de 3 ani de închisoare, în urma comportamentului exemplar
19 Sep 2008   •   19:16

Pentru comportament exemplar pe parcursul anchetei şi procesului FNI, Curtea de Apel Bucureşti a decis să micşoreze pedeapsa Ioanei Maria Vlas, de la 13 ani la 10 ani de închisoare. Într-un document de 1.773 de pagini, Curtea apreciază "că se impune reducerea pedepselor aplicate de către instanţa de fond inculpatei la un cuantum egal cu minimul special prevăzut de lege", având în vedere că inculpata este la primul conflict cu legea penală.

Motivarea judecătorilor Curţii arată foarte multe nereguli din decizia Trbunalului Bucureşti referitoare la modul cum au fost înregistraţi mai mulţi păgubiţi care şi-au depus cererile în calitate de părţi civile sau vătămate. Judecătorii Curţii arată că din cauza numeroaselor greşeli sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti, pe latură civilă, este "aproape" imposibil de executat, notează Mediafax.

Conform sursei citate, Curtea mai constată că instanţa de fond a acordat, în mod greşit, unor părţi civile despăgubiri reprezentând contravaloarea unui "număr uriaş" de unităţi de fond "de ordinul zecilor de mii sau chiar zecilor de milioane", unităţi de fond pe care respectivele persoane nu le deţineau, se mai notează în motivare. Potrivit documentului citat, "o parte dintre părţile civile apar, în mod greşit, de câte 2, 3, 4, 5, 6, 7 sau chiar 8 ori, cu acelaşi număr de unităţi de fond şi deşi, acestea sunt posesoare a unui singur carnet de investitor, instanţa Tribunalul Bucureşti a dispus obligarea inculpaţilor şi a părţilor responsabile civilmente la plata despăgubirilor constând în contravaloarea unităţilor de fond corespunzătoare a 2, 3, 4, 5, 6, 7 sau 8 carnete cu acelaşi număr de unităţi de fond".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ioana Maria Vlas FNI Curtea de Apel
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close