Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: SRI nu a protejat acțiunea Black Cube. Serviciul, contribuție decisivă în prinderea spionilor

Iohannis: SRI nu a protejat acțiunea Black Cube. Serviciul, contribuție decisivă în prinderea spionilor

Iohannis: SRI nu a protejat acțiunea Black Cube. Serviciul, contribuție decisivă în prinderea spionilor
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    21 Oct 2016   •   16:06

Preşedintele Klaus Iohannis a lăudat intervenţia SRI pentru găsirea dovezilor şi a spionilor din dosarul Black Cube. 

Serviciul Român de Informaţii a avut o contribuţie esenţială în prinderea agenţilor care au spionat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Şeful statului a criticat apariţia a tot felul de scenarii despre modul în care a avut loc toată acţiunea, pe care le-a calificat drept făcături. 

De asemenea, a ţinut să spună din nou că Preşedinţia nu a avut nicio legătură nici cu Black Cube nici cu acţiunea justiţiei. 

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner şi David Geclowicz, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie, find acuzați că ar fi încercat să strângă informaţii care să o compromită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Operațiunea purta numele de cod “Tornado". Tot pe 3 aprilie, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. 

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close