Antena 3 CNN Actualitate Ion Bazac: România are de trei ori mai multe spitale decât are nevoie

Ion Bazac: România are de trei ori mai multe spitale decât are nevoie

Ion Bazac: România are de trei ori mai multe spitale decât are nevoie
Sursa foto: Ion Bazac
14 Aug 2009   •   23:06

România are de trei ori mai multe spitale decât are nevoie, spune ministrul Sănătăţii Ion Bazac. Ministrul a anunţat că este nevoie de o restructurare în sistem, care nu presupune însă concedieri. România cheltuie 85% din bugetul sănătăţii pentru întreţinerea şi funcţionarea spitalelor, în condiţiile în care nu este nevoie decât de 150 din cele 431 de spitele.

Ministrul Ion Bazac anunţă însă că prin restructurare nu înţelege neapărat închiderea spitalelor existente. ?Sistemul de sănătate are o mare problemă: Are 431 de spitale şi cheltuie 85% din buget şi atunci sigur că soluţia nu este decât restructurarea. Nu se pune problema ca personalul medical să plece în concediu fără plată?, spune Bazac.

Părerea este împărtăşită şi de preşedintele PSD Mircea Geoană. Acesta este de părere că rectificarea bugetară nu ar trebui să afecteze sistemul sanitar: ? Zona sănătăţii nu ar trebui să facă obiectul unei curbe de austeritate. Şi aşa suntem extrem de în urmă pentru asigurarea unei calităţi a actului medical îîn mod uniform la nivelul întregii ţări.?

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, au participat, la Târgu Mureş, la inaugurarea Centrului Regional de Telemedicină.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Bazac restructurare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close