Antena 3 CNN Actualitate Ion Dichiseanu, pensie modestă din partea statului român

Ion Dichiseanu, pensie modestă din partea statului român

Marele actor Ion Dichiseanu a murit, joi dimineață, la vârsta de 87 de ani după ce ultimele trei luni și le petrecuse la spital din cauza unor probleme de sănătate. Ion Dishiseanu fusese infectat cu o bacterie periculoasă despre care fiica lui spunea că ar fi luat-o în urma unei investigații medicale.

Ion Dichiseanu, pensie modestă din partea statului român
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    21 Mai 2021   •   18:57

Fosta soție a maestrului, Simona Florescu, a dezvăluit că acesta s-a stins din viață în brațele fiicei sale, Ioana.

“A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să fie alături. A murit la ora 3, atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize…

De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și după 4 luni în spital a murit. Am sperat până în ultimul moment, credeam că totuși se va recupera, dar organismul lui nu a mai avut putere sa lupte. Acum, tot greul cade pe Ioana și pe Adi, cu toate formalitățile… Nu pot să spun cât suferim cu toții”, a spus Simona Florescu, pentru Fanatik.ro.

Monica Pop, despre Ion Dichiseanu: "Medicul care a suspicionat o neoplazie, trebuia să investigheze și să facă ceva"

Medicul Monica Pop a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" la Antena 3, modul în care medicii au acţionat în cazul lui Ion Dichiseanu care s-a stins din viaţă la 87 de ani, după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă.

Medicul Monica Pop şi-a exprimat regretul pentru decesul lui Ion Dichiseanu. Actorul a murit la vârsta de 87 de ani, după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă. Familia face acuzații grave legate de cauza morţii.

"Regret din suflet ca s-a pierdut Dichi. L-am cunoscut la niște filmări și ca să încep cu începutul vreau să vă spun că, atunci când eram foarte tânără l-am văzut la mare și era cu familia. Mi se părea o persoană intangibilă. Am constatat ulterior, că este un om absolut extraordinar de o modestie extraordinară, de o noblețe deosebită.
Vreau să vă spun că la niște filmări la serialele Ruxandei Ion el se ocupa de un copil care nu fusese la școală niciodată, deși era de vârstă școlară și care făcea parte din distribuție. Îl învăța să citească. Mi s-a apărut extraordinar. Era un om de o noblețe absolut deosebită", a spus medicul Monica Pop la Antena 3.

Întrebată cum consideră intervenţia medicilor în acest caz medicul Monica Pop a subliniat că, pleurezia poate fi oricând expresia unui cancer.

„Medicul care a suspicionat o neoplazie, trebuia să investigheze și trebuia să facă ceva. Nu sunt de acord cu nicio formă că s-a infectat de la o investigație. Asta este cu totul și cu totul altceva, dar eu cred că din punct de vedere medical au gândit corect cei care l-au trimis la bronhoscopie. Este ireparabilă pierderea lui", a mai spus medicul Monica Pop care şi-a reconsiderat afirmaţia potrivit căreia nimeni nu este de neînlocuit.

Ion Dichiseanu, pensie modestă din partea statului român

Ion Dichiseanu avea în 2015 o pensie de doar 1.500 de lei, conform presei din acea perioadă. El mai avea și alte venituri dintr-un imobil pe care îl închiria. Este vorba de un imobil comercial pentru care obținea în 2015 un venit lunar de 700 de euro.

×
Subiecte în articol: Ion Dichiseanu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close