Antena 3 Actualitate Ion Iliescu e în doliu: „Eu pierd un bun şi respectat prieten”

Ion Iliescu e în doliu: „Eu pierd un bun şi respectat prieten”

de S.T.    |    18 Ian 2017   •   22:24
Ion Iliescu e în doliu: „Eu pierd un bun şi respectat prieten”

Prin dispariţia lui Ion Besoiu, teatrul românesc pierde un mare actor, a afirmat miercuri fostul preşedinte Ion Iliescu.

El a precizat într-o postare pe blog că a primit cu mare tristeţe vestea morţii actorului Ion Besoiu, despre care spune că a fost unul dintre cei mai iubiţi şi mai cunoscuţi actori ai unei generaţii de artişti ai cuvântului şi imaginii care au făcut cunoscută arta interpretativă românească în lume.

„A fost un om cald, deschis, cu o impresionantă cultură, cu rigoare 'nemţească' şi o sete de cunoaştere impresionantă. Personalitatea sa s-a reflectat şi în felul în care şi-a conceput şi interpretat personajele. Deşi cinematograful l-a făcut cunoscut celor mai mulţi dintre români, succesul în cinematografie este rezultatul muncii extrem de serioase din teatru. Şi asta îl face un exemplu pentru oricine alegea această meserie grea, care implică multe sacrificii. Îmi vor lipsi discuţiile pe care le aveam cu el în triştii şi dramaticii ani '80 ai secolului trecut, când teatrul era, alături de carte, printre puţinele refugii luminoase pentru români. Era un optimist de felul său şi credea în vremuri mai bune, în rolul artei, acela de a deschide mintea oamenilor, de a-i face mai buni. Am avut privilegiul să-i înmânez Ordinul Naţional 'Steaua României', o recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea artei teatrale româneşti. Prin dispariţia sa, teatrul românesc pierde un mare actor şi eu pierd un bun şi respectat prieten”, a arătat Ion Iliescu într-o postare pe blog.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close