Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu rupe tăcerea. Anunțul făcut de fostul președinte

Ion Iliescu rupe tăcerea. Anunțul făcut de fostul președinte

Ion Iliescu rupe tăcerea. Anunțul făcut de fostul președinte
25 Oct 2019   •   11:35

Ion Iliescu transmite un mesaj după o lungă perioadă de tăcere și după gravele probleme cu inima pe care le-a avut în ultima vreme. Pretextul: Ziua Armatei

”Armata trebuie să rămână doar braţul unei naţiuni, niciodată capul acesteia.” Cuvintele scriitorului spaniol Pio Baroja definesc cum nu se poate mai bine rolul corpului militar într-o societate modernă. Armata României moderne a fost, în decursul istoriei, brațul națiunii, asigurându-i securitatea, într-o lume plină de schimbări, nu de puține ori violente. Găsim jertfa soldaților și ofițerilor români și în Războiul de Independență, și în făurirea României Mari, și în apărarea ei, în cel de-al Doilea Război Mondial, dar și victoria Revoluției Române din decembrie 1989. ”Armata e cu noi!” a fost o realitate a acelor zile, iar jertfa militarilor stă și ea la temelia noii Românii, liberă și democratică. 

Armata Română a asigurat continuitatea și supraviețuirea statului în perioade grele pentru națiunea română, chiar și atunci când nu a avut nici mijloacele, nici resursele, pentru a-și îndeplini misiunile. Și-a făcut datoria cu onoare și spirit de sacrificiu. 

A contribuit esențial, prin reformele pe care le-a făcut, reforme care au avut costuri pentru corpul militar, la aderarea României la NATO, sistem de apărare colectivă, care ne asigură securitatea în acest context internațional, în care natura amenințărilor s-a schimbat radical. Profesionalizarea ei nu a însemnat ruptura de societate, ci doar a schimbat natura acestei relații. Armata continuă să-și facă datoria, în teatrele de operațiuni din afara țării, dovedind profesionalism și capacitate de a învăța și de a se adapta noilor cerințe ale sfidărilor cărora trebuie să le facă față lumea democrată. 

Jerfa militarilor români va fi mereu cinstită, cu recunoștință și respect. La mulți ani Armatei Române de ziua ei!", a scris Ion Iliescu, pe blog.

Precedentul mesaj pe blog al lui Iliescu datează din luna ianuarie a acestui an. 

×
Subiecte în articol: Ziua Armatei Ion Iliescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close