Antena 3 Actualitate Isteria căpuşelor a revenit odată cu vremea bună. Zeci de oameni au ajuns la spital

Isteria căpuşelor a revenit odată cu vremea bună. Zeci de oameni au ajuns la spital

15 Apr 2013   •   20:13
Isteria căpuşelor a revenit odată cu vremea bună. Zeci de oameni au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: www.abairlavery.com
Zeci de oameni au ajuns zilele trecute la spital după ce au fost înţepaţi de căpuşe. În acest week-end s-a înregistrat şi prima suspiciune de boala Lyme. E alarmă în rândul doctorilor, care spun că nu e de glumit cu astfel de incidente şi că vaccinarea după muşcătura de căpuşă e absolut obligatorie.

Românii sunt mari amatori de vreme caldă şi grătare la iarbă verde. Căpuşele nu sunt mai prejos. Chiar dacă ele nu se omoară după carnea friptă, caută, însă, cu disperare sânge proaspăt. Şi victime găsesc destul şi foarte uşor.

Sunt discrete, însetate şi multe. Foarte multe. Iar bolile pe care le aduc căpuşele omului, oricât ar fi de spălat, sunt dintre cele mai grave. Paralizie, orbire şi chiar moarte. Termenii medicali sunt ceva mai blânzi: tularemie, babesioza, febra de colorado. Dar mai este şi maladia Lyme. Cea mai periculoasa dintre ele.

La sfârşitul săptămânii, zeci de persoane au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor din Bucureşti. De fapt, în mai toate oraşele din ţară a apărut aceeaşi problemă. La Sibiu, un bărbat de 61 de ani a rămas internat în spital, fiind suspect de boala Lyme. Anul trecut, Sibiul a fost pe primul loc în topul personelor diagnosticate cu această boală în urma muşcăturii de căpuşe, dar nimeni nu se fereşte acolo de înţepătura periculoasă.

Muşcăturile de căpuşe au fost tratate mai serios ca niciodată acum 2 ani, când actorul Şerban Ionescu era suspectat de boala Lyme, după ce ar fi fost muşcat de o căpuşă.


 

×
Subiecte în articol: capusa capuse boala lyme

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close