Antena 3 Actualitate Iulian Bulai, intrigat de o propunere a lui Rareș Bogdan: ”Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică”

Iulian Bulai, intrigat de o propunere a lui Rareș Bogdan: ”Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică”

de Adelina Miron    |    19 Iul 2021   •   09:15
Iulian Bulai, intrigat de o propunere a lui Rareș Bogdan: ”Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică”
Sursa foto: Hepta

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a declarat că Ministerul Afacerilor Interne „nu se mai justifică”, după ce europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a propus comasarea Ministerul Transporturilor (condus de Drulă de la USR-PLUS) cu cel al Afacerilor Interne (condus de Bode de la PNL).

„Invitație la dezbatere! Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale.

Propun așadar:

- comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici.

- comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister.

- comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural. Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”, a spus Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close