Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul Dan Tanasă lansează în București volumul „Uitați în inima României”

Jurnalistul Dan Tanasă lansează în București volumul „Uitați în inima României”

Jurnalistul Dan Tanasă lansează în București volumul „Uitați în inima României”
12 Apr 2017   •   14:48

Asociația Neamunit vă invită la lansarea volumului „Uitați în inima României” de Dan Tanasă, preşedintele Asociaţiei pentru Demnitate în Europa.

Volumul abordează relaţiile interetnice româno-maghiare şi beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefaţa şi postfaţa.

Fragment din prefața lucrării semnată de academicianul Dinu C. Giurescu: „Volumul domnului Dan Tanasă, „Uitați în inima României – Aspecte actuale ale convieţuirii româno-maghiare în inima României“, demonstrează realitatea discriminării românilor din cele două judeţe, cu următoarele caracteritici: este un fenomen de masă, instituţionalizat, cu fapte de discriminare efectuate în mare parte de membrii U.D.M.R. în calitatea lor de primari, preşedinţi de consilii, directori de şcoli şi instituţii de cultură sau ale administraţiei centrale. Discriminarea românilor pe criterii etnice, din cele două judeţe, este sistematică”.

Prezintă: prof. univ. dr. Radu Baltasiu, director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice din cadrul Academiei Române, Adrian Ursu, jurnalist și realizator Antena 3 și prof. univ. dr. av. Ioan Sabău-Pop, președintele Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Detalii complete despre lansare găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului aici.

×
Subiecte în articol: dan tanasa
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close