Antena 3 CNN Actualitate Justiția din România, zguduită din temelii. Mai bine de o jumătate dintre magistrați, cu dosare la DNA

Justiția din România, zguduită din temelii. Mai bine de o jumătate dintre magistrați, cu dosare la DNA

Justiția din România, zguduită din temelii. Mai bine de o jumătate dintre magistrați, cu dosare la DNA
24 Aug 2018   •   18:17

Cifre incredibile făcute publice de Inspecția Judiciară. Mai bine de o jumătate dintre judecători și procurori au avut dosare la DNA.

”În cursul zilei, Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis datele solicitate de Inspecţia Judiciară pentru realizarea acestui control tematic.

Având în vedere interesul manifestat de societate cât şi la nivelul autorităţii judecătoreşti faţă de tematica acestui control, precum şi dezbaterile din spaţiul public referitoare la numărul cauzelor vizate de verificările aflate în curs de desfăşurare, pentru o corectă informare facem următoarele precizări:

• în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori);

• la 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori.

Pe baza datelor existente, Inspecţia Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului.”, anunță Inspecția Judiciară.

×
Subiecte în articol: inspectia judiciara dosare DNA
Parteneri
Ce conţine noua lege a pensiilor. Anunţul ministrului Marius Budăi
x close